ربنا هب لنا من ازواجنا وذریاتنا قره أعین واجعلنا للمتقین إماما. الفرقان،۷۴

فریده شاکرى
بار خدایا تو مالک همه چیز هستی و مى توانی به هر کسی هر آنچه را بخواهی ببخشی تو هستی که مى توانى همسرانی را به عطا کنی که در کنار ایشان به مودت و رحمت برسیم . بار خدایا از در لطف و کرمت فرزندانی صالح نصیبمان بگردان که با رفتار و کردار شایسته شان و اطاعت از فرمان پروردگارشان موجبات خوشحالی ما را فراهم آورند و نور چشممان شوند. بار خدایا ما را و همسران و فرزندان مان را در مسیر عبودیت قرار ده تا بتوانیم بندگى ات را به نحو أحسن انجام دهیم و در این مسیر امام متقین باشیم و آنان را نیز به راه بندگى ات دعوت نماییم. بار خدایا کمک مان کن تا در تشخیص حق از باطل دچار خطا نشویم و متقین را به بهترین وجه امامت کنیم .

فاطمه شاکری
این دعای عباد الرحمن است لحظاتی بیندیشیم ببینیم بندگان خاص خداوند چگونه دعا می کنند؟
نکات برداشتی:
۱افراد پرورش یافته دید وسیعی دارند نعمتهای الهی را وسیله ای برای رسیدن به بندگی بهتر می دانند. ۲آنها همسر و فرزند را فقط برای خواسته های نفسانی نمی خواهند بلکه آرمان بزرگی را از دو نعمت بزرگ دنبال می کنند.
۳همسر و فرزندان می توانند آنقدر به مقامات بالا برسند که باعث چشم روشنی و افتخار دو جهان، برای همسر و والدین خود گردند. ۴همانطور که مقام همسری و فرزندی می تواند وسیله ی افتخار گردند، می توانند باعث سرافکندگی و خار چشم همسر و والدین خود گردند.
۵عباد الرحمن طلب مهمتری دارند آنها مقام رهبری متقیان را از سرور و آقای خود درخواست می کنند. ۶ رهبرمتقین شدن، امتیاز بسیار بالایی است که هر کسی نمی تواند به آن مقام دست یابد، مگر افرادی که خود در تقوا و پرهیزگاری به درجه عالی رسیده باشند.
۷_ افرادی که به مقام بزرگ عبودیت و بندگی رسیدند، شایستگی سرور متقین شدن را دارند.
۸طلب و درخواست بندگان رشد یافته از پروردگارشان، متناسب با شناخت ویقین آنها از ربشان و توان خودشان می باشد. ۹ اگر الله بخواهد، رسیدن به هر مقامی امکان پذیر است.
۱۰برای رسیدن به خواسته های عالیه، نیاز به افکار و رفتار عالیه است. بانوی قلم آیات قرآن نازل شد و هزاران پند و اندرز برایمان آورد چه ساده و چه بی دردسر قرآنی در برابر خود داریم که هزاران نصیحت و علم و آموزش رایگان برایمان آورده و ما فقط آن را برای تبرک و تقدس می نگاریم. قرآن هزاران حرفهای ناگفته دارد و ما فقط برای بوسه زدن بر جلدش عادت کردیم.قرآن بسی دانش ها برایمان آورده و ما فقط می دانیم طاقچه ی هر منزلی باید یک قرآن در آن گذاشته باشه. قرآن هزاران دلیل و مدرک و سند برای هدفدار بودن این زندگی دارد و دارد فریاد می زند ای انسان تو برای چیز دیگری اینجایی زود باش فرصتت دارد تمام می شود.اما ما آرام.آرام بدون اینکه بدانیم این قرآن چه میگوید هرباره قرائتمان را ختم میکنیم و خوشحااااال که امسال سه ختم یا چهار ختم داشتم. اما قرآن از این کار من خوشحال نیست.ناامید است چون هرچی فریاد میزند من نمی شنوم… این کتاب نورانی حتی به من آموخته چگونه دعا کنم.چه را از خدا بخواهم و چه مصلحت بهتری دارد. این آیه چقدر زیبا به انسان میفهماند. طلب همسر و فرزند خوب داشتن از خداوند مایه ی سعادت دنیوی و اخروی است.چون همسر بد و یا فرزند بد می تواند زندگی را سیاه و دنیایی را تباه کند. این آیه خواسته، رضایت و خشنودی خداوند را هر باره بخواهیم بخواهیم که از پرهیزگاران باشیم چون کم افتخاری نیست بخواهیم از دعوتگران باشیم.کم افتخاری نیست بخواهیم درجات بسیار رفیع و عالی دربرابر مقام خداوند داشته باشیم.کم افتخاری نیست واینجاست که اگر اینگونه باشیم.آن بهشتی با آن همه ناز و نعمت جاودانه ی جاودانه برای ماست.دیگر نه می میریم و نه اخراج می شویم از آنهمه زیبایی و ناز و نعمت. و چه خوووووووب منزلیست آنجا فرزانه طالبی ۱یکی ازصفات عبادالرحمن گفتن این دعاست ودرخواست ازالله میکنند واین اهمیت موضوع رامیرساند که هدایت همسروفرزندانمان راازالله بخواهیم
۲_نورچشم شدن فرزندانمان باعث سعادت دنیوی واخروی نه تنهاخودشان بلکه خودمان هم میشود الهی ازعبادالرحمن قراربگیریم

فاطمه عبدالرحمانی
چرا خداوند در سوره ی فرقان چنین دعای قرارداده است؟ طلب وخواستن همسروفرزند صالح از خداوند چه فایده ی دارد….؟ شاید یکی از اهداف این دعا و این آیه بحث خانه وخانواده باشد خانواده رکن مهم در اسلام می باشد که هریک از اعضای آن نقش به سزایی درآرامش وآسایش خانواده دارند. وقتی همسری موجب تشویق همسرش به نمازوعبادت واعمال صالحه شود مطمناً آن زندگی شیرین تر وبه زندگی اسلامی دینی نزدیکترخواهد بود پس خداوند این دعا و ربنا را قرارداده که ما از او بهترین وصالحترین همسروفرزند را بخواهیم که یک خانواده ی خوب وبا ایمان می تواند موجب سربلندی وسرور و شادی شود علاوه براین یک خانواده خوب می تواند انسان سازباشد وحتی در بیرون از خانه وخانواده جامعه راهم اصلاح وتحت تاثیرقراردهد. و داشتن فرزند صالح گلی است ازگلهای بهشت اشاره شده به قره عین دراین ربنا قره عین یعنی : روشنی چشمان. مایه سرور و شادی ویکی ازمفسران می گویید:وقتی کسی را انقدردوست داشته باشی که با دیدنش اشک شوق درچشمت جمع شودبه این می گویند قره عین ازاوبخواهیم فرزندان وهمسران مان را نورچشمانمان قراردهد که با دیدنشان اشک شوق و عشق درچشمانمان جاری شود. چه تعبیر وصف زیبای واقعا خداوند سرشارازخوبی ومهربانیست که دوست دارد ما چنین دعای رابرای خود داشته باشیم ودیوارها ی خانواده ی خود رامستحکم ترکنیم ودرآخر ربنا خواستن بالاترین وبهترینها ازخداوند است که ما را امام وپیشوای پرهیزگاران قراردهد. یعنی همیشه ازخداوند بالاترین و بهترین چیزرا بخواهیم وبه کم بسنده نکنیم همانطورکه دراین ربنا ذکرشده. نتیجه گیری کلی: خواستن وطلب کردن خانوادی صالح وباایمان. که آنها را نورچشمانمان قراردهد وهمیشه مایه ی سربلندی وشادی و موفقیت ما وخود باشند. چون وقتی خانواده یی از درون لغزش داشته باشد واعضای آن کار های ناپسندانجام دهند وهرکس کارخودراانجام دهدمسلما افرادواعصای این خانواده در بیرون از خانه هم می تواند کارهای ناپسند انجام دهند خیلی ازافراد راهم منحرف سازند. اما وقتی ازخداوند بخواهیم فرزندان صالح وهمسربا ایمان عطا کند مطمناً زندگی ما از هر لحاظ با این دعا زیباترومحکم ترو پرازعشق خواهد شد وبوی زندگی اسلامی ازاین زندگی به مشام می رسد

راجعه سعیدی
کسانیند که می گویند:پروردگارا !همسران وفرزندانی به ما عطاء فرما که به سبب انجام طاعات وعبادات ودیگر کارهای پسندیده ،مایه ی سرور ما وباعث روشنی چشمانمان گردند،وما را پیشوای پرهیزگاران گردان به گونه ای که در صالحات وحسنات به ما اقتداء واز ما پیروی نمایند.

اﻟﻠﻬﻢ ﻣﺎﻟﻚ ﺍﻟﻤﻠﻚ ﺗﺆﺗﻲ ﺍﻟﻤﻠﻚ ﻣﻦ ﺗﺸﺎﺀ ﻭﺗﻨﺰﻉ ﺍﻟﻤﻠﻚ ﻣﻤﻦ ﺗﺸﺎﺀ ﻭﺗﻌﺰ ﻣﻦ ﺗﺸﺎﺀ ﻭﺗﺬﻝ ﻣﻦ ﺗﺸﺎﺀ ﺑﻴﺪﻙ ﺍﻟﺨﻴﺮ ﺇﻧﻚ ﻋﻠﻰ ﻛﻞ ﺷﻲﺀ ﻗﺪﻳﺮ، ﺗﻮﻟﺞ ﺍﻟﻠﻴﻞ ﻓﻲ ﺍﻟﻨﻬﺎﺭ ﻭﺗﻮﻟﺞ ﺍﻟﻨﻬﺎﺭ ﻓﻲ ﺍﻟﻠﻴﻞ ﻭﺗﺨﺮﺝ ﺍﻟﺤﻲ ﻣﻦ ﺍﻟﻤﻴﺖ ﻭﺗﺨﺮﺝ ﺍﻟﻤﻴﺖ ﻣﻦ ﺍﻟﺤﻲ ﻭﺗﺮﺯﻕ ﻣﻦ ﺗﺸﺎﺀ ﺑﻐﻴﺮ ﺣﺴﺎﺏ. ۲۷ آل عمران

امینه راست بالا
الله ،اسمی خاص خودش ، هیچ احدی نه در نام و نه در ذات و نه درصفاتش با او همسانی ندارد و این نام فراتر از همه نام هاست .
مالکی که ملکش از حد شمارشش و از فهم آدمی به دور است ،مالک تمام دنیا و ما فی هایش،آشکار و نهان ، جاندار و بی جان ،زمینی و کهکشانی ،مرئی و نامرئی و ریز و درشت و اراده و اداره کننده ی تمام مخلوقاتش .
آیا خالق و توانمندی هم سطح و برابر با او میشناسی! ؟
براساس حکمتش هر آنکس که بخواهد را ملک و قدرت و شوکت و عزت می دهد ، تا با آن مورد سنجش و آزمونش قرار دهد، و بر اساس حکمتش هرآنکس که بخواهد را با نداده و گرفتن ملک و شوکتش ابتلا و امتحان می کند .
و بیدک الخیر ،اینجا نگفته بدی ها و شر به دست الله است، بلکه گفته خیر و خوبی خواسته ی او است! او مالک خیر و شر است ،اماحکمت و خواسته الهی برای بندگانش سرتا سر خیر است ، الله می خواهد همه ی خیر خوبی ها نصیب بندگانش شود، اما این خود انسان است که با انتخاب شر راه کج را بر می برگزیند ، الله به شخصی حکومت و ملک می دهد ،حال خود اوست که چگونه از این قدرتش بهره خواهد برد ،حاکم عادل و با انصاف خواهد شد ویا راه بد بختی خود ،یعنی ظلم را دنبال خواهد کرد،به فردی ثروت می دهد، حال با خود اوست که غنی آبادگر باشد یا غنی فاسد و مفسد!
یکی را با فقر و نداری امتحان می کند خواه خودش راه عزت و شرافت و بزرگی را در پیش گیرد و خواه به واسطه ی این فقرش راه پستی و فساد.
و اما این سنت الهی است که هر کس را بخواهد به طریقی می آزماید ، ودر نهایت تنها خیرو سعادت را برای او می خواهد ،همان گونه که یک مادر شیوه های متفاوتی را در تربیت فرزندش ممکن است داشته باشد هم هیچ گاه بدی فرزندش را نمی خواهد و همیشه صلاح فرزندش را می خواهد .
حال رحمت و خیرخواهی الله برای بندگانش از مادر نیز فراتر و بیشتر است .
او بر هر چیزی، واز هر کسی آگاه تر و تواناتر است و بر حکمت و مصلحت بندگانش آگاه تر،حال تشخیص راه و انتخاب بهترین مصلحت به عهده خود انسان است .
او همان پروردگار حکیم و قدیری است که بعد از شب، روز را و بعد روز شب را قرار داده، وحیات مرده را دوباره زندگی می دهد و زنده و سرسبز را روزی دیگر، مرگ و خشکی نصیب می کند !
برنامه الهی هیچگاه رکود ظلمی ندارد.
پس خوشا به حال انسان هایی که بهار و خزان زندگی ،و حکمت های معبودشان را درک می کنند و داشته ها و نداشته ها و ملک و جاه و جلال هیچگاه فریبشان نمی دهد، و براساس حلیم بودن ربش ،شرافتمندانه و عزت مندانه ترین حیات را برای این دنیا و سرای دیگرش برمی گزیند .
یا الله زندگی همه ی ما را سرشار از عزت و طاعت خودت قرار بده و حیاتمان را بر اساس درک حکمتهای خودت استوار بگردان.

فاطمه شاکری
آیه ای بسیار مهم برای اصلاح تفکر ما انسانها
۱اللهم/یا الله و یا رحمن و یا رحیم ای کسی که تمام اسماء وصفات نیک در ذات تو یکجا جمع شده است! با تکرار اسم زیبا وبا عظمتت یا الله به یکباره تمام معانی کمال در ذهنم تداعی میگردد.. وقتی تو را با بزرگترین نامت صدات میزنم قلبم مالامال از عظمت، امید و محبت خالصانه ات می گردد یا الله!! در این شبهای گرانقدر رمضان دلهای همه ی مشتاقانت لبریز از حب مصفاتر از عسل گشته و خانه چشمانشان مرکز تولید مرواریدهای اعلی شده …. یاالله خودت خالصش کن وبرکتی خاص به همه ی شیفتگان درگاهت عطاء بفرما! ۲ﻣﺎﻟﻚ ﺍﻟﻤﻠﻚ / ای کسی که خزائن زمین و آسمانها از آن توست و بر آن فرمانروایی می کنی!
۳_ ﺗﺆﺗﻲ ﺍﻟﻤﻠﻚ ﻣﻦ ﺗﺸﺎﺀ ﻭﺗﻨﺰﻉ ﺍﻟﻤﻠﻚ ﻣﻤﻦ ﺗﺸﺎﺀ/ خودت بهتر از هر کس می دانی چه کسی مستحق چیست؟ مطمئناً در دادن و گرفتنت رمز ورازها نهفته است.
۴ﻭﺗﻌﺰ ﻣﻦ ﺗﺸﺎﺀ ﻭﺗﺬﻝ ﻣﻦ ﺗﺸﺎﺀ/ براستی که شرافت وعزت در گرو با تو بودن است خوار و ذلیل است آن کسی که در مقابل فرمانروای کل قد علم کند. ۵ ﺑﻴﺪﻙ ﺍﻟﺨﻴﺮ ﺇﻧﻚ ﻋﻠﻰ ﻛﻞ ﺷﻲﺀ/ تو کسی را خوار نمی کنی مگر آن کس که خودش بخواهد! چرا که تو ای الله منبع خیر وصلاحی وهر آنچه بخواهی در ید قدرت توست.
۶ﺗﻮﻟﺞ ﺍﻟﻠﻴﻞ ﻓﻲ ﺍﻟﻨﻬﺎﺭ ﻭﺗﻮﻟﺞ ﺍﻟﻨﻬﺎﺭ ﻓﻲ ﺍﻟﻠﻴﻞ/ آری تو صاحب و گرداننده ی شب و روز هستی که بوسیله آن زمان شکل می گیرد واین دو ظرف گرانقدر برای رشد و تعالی من قرار داده ای! ۷ﻭﺗﺨﺮﺝ ﺍﻟﺤﻲ ﻣﻦ ﺍﻟﻤﻴﺖ ﻭﺗﺨﺮﺝ ﺍﻟﻤﻴﺖ ﻣﻦ ﺍﻟﺤﻲ /قدرت مطلق توست که مرگ و زندگی اجزاء کل موجودات در کل زمان در چرخش است.
۸_ ﻭﺗﺮﺯﻕ ﻣﻦ ﺗﺸﺎﺀ ﺑﻐﻴﺮ ﺣﺴﺎﺏ../ آری یا الله و یا رزاق سفره ی رزق و روزی تو بر تمام رعیتت گسترده است و افرادی را بدون حساب بر خوان و یژه ات قرار داده ای…..
یا الله ویا رزاق! رزق بغیر حساب نصیب خودم، والدینم، اساتیدم و همه ی خواهران وبرادران مومنم بگردان!

فروغ شهدادی
در اینجا نکته خواستن و توانستن پروردگار بزرگ است یعنی اگر بخواهد به راحتی انجام می دهد.
خداوند مالک همه چیز است و همه خیر و نیکی به دست اوست و توانا بر انجام هر کاری.
به هر کسی که بخواهد حکومت و قدرت و مقام و عزت می دهد و اگر نخواهد حکومت و دارایی از او می گیرد و اورا خار می کند. خداوند به راحتی می تواند شب و روز را کوتاه و بلند کند یعنی مقداری از روز را بگیرد و شب را درازتر کند و بر عکس و مدام سلول هایی را می میراند و سلول های دیگری را به جود می آورد و چرخه حیات و مرگ لحظه ی توقف نمی دهد.
خداوند تواناست و این توانایی را در اختیار بندگان خود و تمام موجودات دیگر قرار داده و بر هر کسی که بخواهد بدون حساب روزی و خیر و نیکی می دهد.

حسنی اسلامی
خداوند مالک مطلق است و هر آن اراده کند می تواند هر چیزی را تغییر دهد و هیچ کس نمیتواند مخالفتی کند و همه خیر و نیکی از آن خداست ؛خداوندی که چرخش و نظم شب و روز را آفریده و قدرتی دارد که مرداری را زنده کند و یا بالعکس و اگر بخواهد بی حساب و اندازه به کسی رزق و روزی میدهد ؛پس زمانیکه کسی در تنگنا معیشتی قرار گرفت از خداوند ناامید نشود زیرا که خداوند رزقش را تأمین میکند و میتواند لحظه ای حالمان را دگرگون کند چه بهتر که بهترینها را از خداوند بخواهیم و ایمان داشته باشیم به اجابتش.

نعیمه شکری
پروردگار من ربی است که تمام قدرتهای جهان در دست واراده اوست
پروردگار من کسی است که می تواند در یک آن غنی را فقیر و فقیر را غنی کند
پروردگار من چنان اراده و قدرتی نسبت به بندگانش دارد که می تواند تمام قدرت و ثروت و توانایی یه ملک یا پادشاه را از او صلب کند و به هر کس که خود بخواهد عطا کند
پروردگار من کسی است که تمام موجودات روی زمین از ریزترین تا بزرگترین همه وهمه به او وابسته اند و اگر یک لحظه خداوند ازشون غافل شود نیست و نابود خواهند شد
پروردگار من آن قدرت بالا و برتریست که توانسته تمام دنیا را از زمین و تا فضا در شش روز بیافریند و همه حرکات و اتفاتایی که در آن رخ می دهد را زیر داشته باشه و هیچ حرکتی از دید او پنهان نمی ماند
این ربنا این را می رساند که ما در دنیا هرچه قدر قدرت و توانایی و ثروت داشته باشیم باز هم وابسته به خداییم واگر او بخواهد همه را از ما بگیرد

فاطمه عبدالرحمانی
جمله ی تامل برانگیز
خداوند مالک حاکم کل جهان هستی است
مالک و صاحب مال وفرزند وزندگی همه ی انسانهاست. که بدون هیچ چشم داشتی برما ارزانی می دارد فقط می گوید همیشه شکرش رابه جای بیاورید فقط همین. الحمدلله رب العالمین
وبه هرکس بخواهدقدرت و عزت ومال… می دهد بنا به حکمتش
و همچنین می تواند این مال و قدرت و… رابه یک چشم بهم زندنی ازاوبگیرد
اگرمقام ومال وتوانایی داریم مطمناً ازجانب الله است. که برهرچیزتواناست. پس به زندگی خود و داشته های خود مغرور نشویم که همه ی اینها ازجانب الله است وهمه ی قدرتها ازاوناشی می گیرد
زمانی که انسان مقامی بدست می آورد. نباید به خود مغرورشود که همه ی اینها از تلاش واندیشه خودم بوده است که کم کم غرور وکبر به سراغ انسان می آید. درست است که از انسان حرکت وازخداوند برکت اما تا خداوند نخواهد همان حرکت هم نمی تواند انسان داشته باشد پس باید او بدهد وبه ما عطا کند
طبق آیه های ازسوره ی کهف که درباره ی دونفربود که خداوند دوباغ پرمیوه وسرسبزو با نهرها ورودهای پرآب به آنهاعطا کرد. یکی ازاین دونفربخاطرنداشتن ایمان می گفت من باور ندارم که روزی این باغ نابود و ویران شود……
فکرمی کرد همه ی اینها ازآن اوست درحالی که الله به اوعطا کرده بود وبا یک بلای ناگهانی باغ سرسبز او ویران شد
پس خداوند وقتی بخواهد بدون حساب روزی می بخشد ومی تواند هم دریک چشم به هم زدنی همه چیزرابگیرد وهمه چیزدراختیاروقدرت اوست. همانطورکه اندازه ی کوتاه بلند شدن روزوشب وحتی اندازی قرارگرفتن ماه وخورشید وزمین فاصله های آنها نسبت به هم که اگر ذره ی این اندازه ها بهم بخورد خدامی داند چه رخ خواهد داد
نتیجه گیری:
۱.خداوند خالق ومالک کل جهان هستی است
۲.براساس حکمتش به کسی قدرت و مقام ومال…. می دهد که می تواند دریک چشم بهم زدنی همه را ازانسان بگیرد بنا به دلایل مختلف که شاید بخاطرحکمتش ویا امتحان کردن ویا شاکرنبودن بنده ها….
۳.عزت ومال وفرزند و زندگی….. همه ازجانب الله است
۴. شاکر و ذاکربودن ما درهمه ی موقعیتها چه در داشتن مال.. و چه درنداشتن….
۵. واگرمال و مقام داریم بخود نبالیم وبه دیگران نگاه مغرورانه نداشته باشیم. وباتکبر و غرور روی زمین راه نرویم. چون هرچه داریم از فضل ورحمت الله است. وشاید حتی بخاطراین همه دارای وطیفه ی انسان سنگین ترمی شود
۶. وهمه چیزاین جهان دراختیارودردستان پرقدرت پرتوان خداوند است حتی اندازه های روزوشب وزنده شدن مرده. و مرده شدن زنده….
بااین دعا ازهمه ی فتنه ها و زرق وبرق دنیا ومغرورنشدن به خدا پناه ببریم.
به داده ونداده اش شاکرباشیم

بانوی قلم
تدبر در این آیه تن را به لرزه در می آورد و از عظمت و جلال و شکوه خداوند چشمها سیلاب اشک می شود…
ای مالک همه چیز
ای که در تماااااام عالم متصرف هستی
ای که به هر کس بخواهی می دهی و نخواهی نه
ای که داده ات لطف است و نداده ات حکمت
ای بر قلبها آگاهی و می دانی کدامین قلب لایق داده هایت است
ای که خود سروری و خود سالار جهانی
عزت و بزرگیت بی شمار است.
حکمت و رأفتت بی پایان است
خدایا به هر چه می دهی شکر
به داده و نداده ات شکر
خدایا تمام خزائن رحمت و گنجینه ی برکت در دست توست.و بر هر چیزی تو قادری
جهان را چه منظم و زیبا آفریدی و شب و روز را همچون ترتیبی خاص فرونشاندی.
تامل در خلقت انسان
تامل در آفرینش جهان
تامل در شب و روز
زمستان و تابستان
زمین و آسمان
کوه و دریا
پرنده و خزنده
همه و همه
عظمتی است که فقط از دست تو بر می آید

فاطمه منفرد
بگو : خدایا دارنده هستیها تویی ٬ پیغمبری ٬ و هستی را به هر کسی که خواهی می دهی و پیغمبری ٬ پادشاهی و هستی را از هر کسی که خواهی برکنی ( برکنی پیغمبری : یعنی انتقال آن از گروهی به گروه دیگر ) و هر که را خواهی عزت و سرافرازی دهی و هرکه را خواهی خوار گردانی ٬ همه خوبیها در دست تو است ( می رساند که شر وجود ندارد اگر باشد عارضی است و متضمن درسهای بسیار ) ۰ محققاً بر همه چیز توانایی ( عزت و ذلت در دست توست ٬ پادشاهی ٬ غنیمت ٬ نصرت ٬ دولت و عکس اینها همه در دست توست ٬ در هر خواهشی باید روی دلها به سوی تو باشد )۰
آیه ۲۷ شب را در روز فرو بری ( و روز از شب زیاده شود ) و روز را در شب فرو بری ( وشب از روز زیاده شود) شب را در روز فرو بری چنانکه هر بامداد هنوز جزء شب است و روشنایی صبح صادق کم کم تیرگی شب را شکافد و روزی دلپذیر به وجود اورد ۰ روز را در شب فرو بری ٬ چنانکه هر شامگاه ٬ روز رفته و هنوز روشنایی شفق می درخشد و یا اینکه تیرگی شب کم کم روشنایی روز را در خود محو می‌کند ۰ زنده را از مرده بیرون آوری چنانکه از تخم مرده و بی حرکت ٬ مرغی زنده به وجود آوری و مرده را از زنده بیرون آوری ٬ چنانکه از زنده ای پرجوش و خروش ٬ لاشی بی جان پدید آوری ٬ یا از پدری کافر ٬ فرزندی مومن و از شخص مومن فرزندی کافر به وجود اوری و کسی را که می خواهی روزی می دهی : روزی بی شمار ٬ روزی بی گمان ٬ روزی بدون بازپرسی و دردسر.

ﺭﺑﻨﺎ ﺇﻧﻨﺎ ﺁﻣﻨﺎ ﻓﺎﻏﻔﺮ ﻟﻨﺎ ﺫﻧﻮﺑﻨﺎ ﻭﻗﻨﺎ ﻋﺬﺍﺏ ﺍﻟﻨﺎﺭ آل عمران /۱۶

فاطمه شاکری
این دعای متقین است که اعتراف به ایمان دارند بعد در خواست خود را مطرح می کنند
ربنا إنّنا امنا
متقین با تاکید اعتراف به ایمان به پروردگار خود دارند ایمان آنها از مرحله زبان به قلب و اعضای بدن رسیده
در خواست مهم آنها:
الففاغفرلنا ذنوبنا طلب بخشش همه ی آنها از کل گناهان ب وقنا عذاب النار
طلب نجات از عذاب دردناک آتش دوزخ
چنین متقیانی با چه وسیله ای خود را ایمن می کنند؟
صبر وصدق و فرمانبرداری و بخشندگی و استغفار در سحر گاهان
یا الله ویا رحمن ما را از جمله متقین درگاهت قرار بده وصفت نیک وزیبای آنها را زینت بخش زندگی دنیا و آخرت همه ی ما قرار بده

امینه راست بالا
رب ما،پروردگار و پرورش دهنده ی عالم و آدم ،فقیر و غنی، سیاه و سفید ،کوچک و بزرگ است و هیچ احدی مستقل از او نیست و هیچ کس متفاوت از دیگری نیست بلکه در خلقت داری یک رب واحد هستیم.
این درخواست و دعای اهل ایمان است که خود را با وجود اینکه در زمره ی مومنان هستن اما هیچگاه خود را بی نیاز از بخشش الله و مصون از اشتباه و غذاب الهی نمی دانند.
گاهی، زمانی که یک عمل صالح انجام می دهیم و یا خود را در جمع های دینی میبینیم و یا دو کلاس درس در مورد دین می خوانیم و یا چند رکعت نمار میخوانیم و یا مسولیت دینی داریم یا به عنوان مرجع دینی و اخلاقی به ما احترام می گذارند و یا …فکر می کنیم ما چه قدر با ایمانیم و بی نیاز از همه چیز ،در صورتی که بیشترین کسانی که باید مواظب باشند اهل دین هستند شاید آنهایی که نام دینی را با خود دارند بیشتر به مغفرت نیازمند باشند ،همانطور که پیامبر، به عنوان برگزیده ی الله ،ایشان بیشترین دعای بخشش و مغفرت را از الله داشته اند .
یارب من و همه ی مومنان درگاهت را مورد مغفرت و بخشش خود قرار بده و به حال خود واگذارمان مکن و از عذاب و آتش موعودت نجات بده .

بانوی قلم
خوشا به سعادت کسی که در نزد پروردگار جهانیان محبوب باشد.او دیگربهشتی در دنیا و بهشتی در آخرتش تضمین شده…
وآنهایی عزیز و محبوب هستند که در برابر خداوند به خضوع و خشوع طلب بخشش میکنند و به درگاه الهی دست نیاز بلند میکنند و چه صادقانه می گویند بار خدایا ما به خودت و کتابت ایمان آورده ایم.پس به فضل و کرم و رحمت خودت از گناهان ما در گذر و ما را از آتش جهنم و عذاب آن مصون بدار
چقدر محبوب و دوست داشتنی است نزد خداوند آنکه در سختی و آسایش مطیع امر خداوند است.و حاضر است تمام دارایی خود را در راه الله متعال بذل و بخشش کند.
چقدر محبوب و نازنین است نزد خداوند آن کسی که قبل از طلوع فجر دست تضرع و زاری و گریه بلند میکند و تمنای بخشش از خداوند دارد.چون می داند تنها او مالک و صاحب و فرمانرواست و تنها او می تواند ببخشد و تنها اوست که آنقدر با عظمت است که در مقام و برابرش هرگز نباید خطایی کنیم…

سمیه محمدی تبار
آنان با تمام دل و جان متوجه پروردگار خویش هستند و ایمان قلب آنها را روشن ساخته و به همین دلیل در برابر اعمال خویش به شدت احساس مسئولیت می کنند
می فرماید: پروردگارا, به راستی ما ایمان آورده ایم, پس گناهان ما را بیامرز و ما را از عذاب آتش حفظ کن.
در آن هنگام که چشمهای غافلان و بی خبران در خواب است وغوغای جهان مادی فرو نشسته و به همین دلیل حالت حضور قلب و توجه خاص به ارزشهای اصیل در قلب مردان خدا زنده می شود به پا می خیزند و در پیشگاه با عظمت الله سجده می کنند و از گناهان خود آمرزش می طلبند و محو انوار جلال کبریایی او می شوند, و تمام ذرات وجودشان زمزمه توحید سر می دهد, و همانگونه که با طلوع صبح, ظلمت شب بر چیده می شود و فیض عام پروردگار بر صفحه جهان می نشیند, آنها نیز به دنبال زمزمه های عاشقانه سحرگاهان همراه با طلوع صبح, پرده های ظلمت غفلت و گناه از دلهایشان بر چیده می شود و انوار رحمت و مغفرت و معرفت الهی بر دلهایشان فرو می نشیند.

راجعه سعیدی
آنان باتمام وجود متوجه خدای متعال هستند وایمان تمام وجود آنها را گرفته وقلبشان را روشن ونورانی کرده است وبه همین دلیل در برابر دستورات الله کوتاهی نمی کنند واحساس مسئولیت می کنند
می فرماید:پروردگارا ما به تو ایمان آورده ایم گناهان ما را عفو کن وما را از آتش جهنم دور نگه دار
افراد بی خبر وغافل در خواب میباشند اما مردان خدا زنده وبیدار هستند ودر پیشگاه الله سجده میکنند واز خدا طلب آمرزش میکنند وصبگاهان وشامگاهان به ذکر وتسبیح خداوند میپردازند وپرده ظلمت وغفلت وگناه از دلهایشان بر چیده میشود و رحمت وفضل خداوند بر دلهایشان فرو می نشیند.

فروغ شهدادی
انسانهای مومن و پاک ، همان کسانی که نور ایمان در دلهایشان لبریز و خالصانه برای خدا عبادت می کنند از خداوند میخواهند بخاطر ایمانشان ( که سختی و گرفتاری تحمل کردند ) گناهانشان را ببخشاید و آنها را از آتش جهنم دور کند و محفوظ بدارد.

نعیمه شکری
پروردگارا اسلام و ایمان مارا بپذیر وما را جزء بندگان صالح خود قرار بده
پروردگارا بندگان با ایمانت را ببخش به خاطر خطاها و گناهانی که ناخواسته واز روی نادانی انجام داده اند
پروردگارا مرگ با عزت نصیب بندگان با ایمانت بگردان
پروردگارا شفاعت محمد رسول الله در آن دنیا نصیب بندگان با ایمانت بگردان
پروردگارا کسانی در مقابل ما قراربده که باعث تقویت ایمان و تقوای ما شود نه اینکه مارا به گناه وسوسه کند
پروردگارا تمام بندگان با ایمانت را از عذاب آخرت و آتش جهنم دور بدار و بهشت فردوس نصیبشان کن
ان شاءالله که همه ما جزوء بندگان صالح و با ایمان خداوند باشیم.

(رَبَّنَا إِنَّکَ جَامِعُ النَّاسِ لِیَوْمٍ لَا رَیْبَ فِیهِ ۚ إِنَّ اللَّهَ لَا یُخْلِفُ الْمِیعَادَ) [سوره آل عمران ۹]

امینه راست بالا
رب من همان پروردگار قادر و متعالی است که در روز حشر همه انسان های کافر و مشرک و مسلم را در یک مکان واحد جمع خواهد کرد، و به حساب و کتاب تک تک بندگانش رسیدگی خواهد کرد و هیچ پرونده ی عملی را، بدون محاسبه نخواهد گذاشت.
بنده مومن پرونده ی درخشان و پاداش شایسته و رضایت پروردگارش را خواهد دید، و بنده ی ظالم ومتجاوزازحدود خود، معبود و هم نوعش نیز پرونده ی سیاه و سزای شایسته اش را خواهد دید .
امروز روزی ست که صفت جامع الهی هیچ کس را فرو گذار نخواهد کرد،این روز همان وعده های دیروز الله به بندگانش است ،خوشا به حال آنکس که این وعده را فراموش نکرد و کوله بارش را برای این سفرسنگین نمود همه ی لوازم مورد نیاز و مورد سفارش پروردگارش را با خود به همراه دارد، و افسوس به حال آنکس که وعده های میزبان و راهنمای این سفرش را نادیده گرفت و با کوله باری خالی از آنچه که امروز به آنها محتاج است، پا به این وادی گذاشت .
الله میزبانی است ،که دعوت نامه اش را برای تک تک بندگانش جهت حضور در این مهمانی فرستاده است و هیچ گاه خلف وعده نخواهد کرد و در موعد معین آنها را با کوله بار خالی و پربارشان، به پیشگاهش فرا خواهد خواند و کوله بارشان را وارسی خواهد کرد.
حال برای این پیشگاه توشه ام چیست !؟آیا کوله باری دارم ؟خالی است یا پر ؟ چه چیزی شایسته ی این کوله بار و مهمانی است !؟ کوله بارم پاره نباشد و یا نشود !؟آیا توشه ی من همان چیزی است که میزبانم سفارش کرده است که با خود، داشته باشم !؟

فاطمه شاکری
رَبَّنَا إِنَّکَ جَامِعُ النَّاسِ لِیَوْمٍ لَا رَیْبَ فِیهِ ۚ
یکی از أسماء نیک الله الجامع است.
جمع کننده حق وباطل، ظالم و مظلوم، فقیر وغنی، مومن وکافر و کل انسانها از هر قشر ورنگ ونژادی چه زمانی؟؟
روزی که هیچ شکی در آن وجود ندارد و صد در صد خواهد آمد….
ما هم در آن روز که کل انسانها یکجا جمعند حاضر خواهیم شد ولی نمی دانیم در صف کدام گروه باشیم فعلا سر جلسه امتحان هستیم همه ی سوالات را ندیدیم نمی دانیم بتوانیم موفق شویم یا خدای نکرده مردود!!!!!
إِنَّ اللَّهَ لَا یُخْلِفُ الْمِیعَادَ
چه کسی راستگوتر ومتعهد تر به وعده هایش می شناسیم؟
آیا هنوز در زنده شدن برای حساب و کتاب شک داریم؟
اگر امروز یا فردا الله ما را فرا خواند فرصتی برای تصحیح فکرمان وجود دارد؟ آیا دوست داریم در همایش کل انسانها مورد تقدیر قرار گیریم یا تحقیر؟
یا جامع الناس همه خواهران وبرادرانم را با بهترین کیفیت محشور بفرما وبهترین جایگاه را نصیبمان بگردان

بانوی قلم
خداوندا میترسم از آن روزی که روز یوم الحساب نامیدی
نامی از نامهای مبارکت الحسیب است.و چه زیبا الحسیب خواندی خودت را…
حساب و کتاب همه ی ما در دست تو حی و حاضر است
بار الهی کاری کن که روسفید کارنامه ی اعمالمان در دست راستمان بگیریم
خداوندا تنها از خودت یاری و مدد می خواهم که دنیا طلبی چشمهای بصیرتم را کور نکند و تنها یوم الحساب را در اذهان و افکارم بگنجانم…
روزی که تو همه ی ما را در یکجا جمع میکنی و آن روز …
چه فقیر و چه غنی
چه لاغر و چه فربه
چه سیاه و چه سفید
همه در نزد تو یکی هستند إلا به تقوایشان.
پروردگارا ما را از آنانی بگردان که از بهترین و با تقوا ترین بندهایت باشیم.آمین.
چه خووووووب می دانم که وعده هایت بر حق است و هرگز خلاف وعده نمیکنی.برای همین هر روز منتظر روز حسابم.
روزی که تمام خلایقت را در یکجا جمع میکنی.
و من به این می اندیشم که آیا آنروز کارنامه ی عملم را در دست راستم قرار می دهی یا دست چپ.
و از خودم می پرسم تا اکنون من چه تلاشی کردم برای یوم الحساب ؟؟؟؟

فاطمه عبدالرحمانی
لیوم:برای حساب روزقیامت
میعاد:وعده
این دو کلمه به تنهای حامل پیام هستند. برای روز حساب وقیامت وعده داده شده
اشاره به روزقیامت، روزرستاخیز و روز حساب وکتاب. روزی که آنچه انسان دراین دنیا کاشته درآخرت برداشت و درو میکند. وآن روز پروردگارهمه را در روز محشرجمع خواهد کرد وهمه نظاره گر کارهای خود خواهند بود. وآنگاه پشیمانی سودی ندارد همه ترسان ومضطرب که چه خواهدشد….
آن که دنیا برایش محل گذر و فانی بود اعمال صالحه انجام داده هیچ تردیدی براوحاکم نخواهد شد اما وای بر کسانی که دنیا محل عیش ونوش برایشان بوده.
خداوند دراین ربنا اشاره دارد به وعده روز بزرگ واینکه خداوند هیچ گاه خلاف وعده عمل نکرده است. و این یعنی که قیامت وجود دارد و آمدن چنین روزی که درآن روز همه ی موجودات جمع می شوند وخداوند کارنامه و پاداش آنها را می دهد
نتیجه گیری:
اگربتوانیم ذره یی چنین صحنه و روزعظیم قیامت را در ذهن خود تجسم کنیم که تمام مخلوقات دراین روزحاضرن وهمه مضطرب و نگران….
شاید نگاه ونیت ورفتاروکردارما نسبت به کارها واعمالی که ما را به بیراهه و خطا و گناه می برد تغییرکند واینکه در آن روز هیچ چیزدستگیرما نخواهد بود مگراعمال ما که دراین دنیا انجام دادیم وآنچه انسان کاشته درآن دنیا برداشت خواهد کرد
یاایتها النفس المطمئنه إرجعی الی ربک راضیه مرضیه -فأدخلی فی عبادی -وأدخلی جنتی
ای روح آرام یافته، به سوی پروردگارت بازگرد، درحالی که توازاوخشنودی واوازتوخشنود است، پس جزء بندگان خاص من درآی وبه بهشت من وارد شو
إن شاء الله همه ی ما و وهمه ی امت محمد (ص ) درآن روزبا چنین ندای ازطرف الله صدا زده شویم و وارد بهشت شویم.
امین یارب العالمین

فهیمه دوزنده
ربنا انک جامع الناس لیوم لا ریب فیه ان الله لا یخلف المیعاد
خداوند تمام انسانها را در روزی که به همه وعده داده (روز قیامت) جمع میکند و هرکسی را طبق کارهایی که در دنیا انجام داده پاداش و جزا را خواهد داد و به تمام وعده هایی که به بندگانش داده است رسیدگی خواهد کرد .و خداوند هیچوقت خلف وعده نکرده است……

فرحناز طالبی
۱.این حال راسخان درعلم با پروردگارشان است آنان ازایمانی قوی برخوردارند.
۲.به روزجزا ایمان دارند وتردیدی درآن نیست الله میخواهد از او بخواهیم که درروزی که مردم را درآن جمع می کند ودرآمدن آن شکی نیست ما رانجات دهد.
۳.در آن روزالله همه راجمع میکند هیچ کس بردیگری برتری ندارد مگربراعمالش.
۴.الله هیچ وقت خلاف وعده نمی کند وبهترین دادگراست.

سمیه دوزنده
ﺭﺑﻨﺎ ﺍﻧﻚ ﺟﺎﻣﻊ ﺍﻟﻨﺎﺱ ﻟﻴﻮﻡ ﻻ‌ ﺭﻳﺐ ﻓﻴﻪ ﺍﻥ ﺍﻟﻠّﻪ ﻻ‌ ﻳﺨﻠﻒ ﺍﻟﻤﻴﻌﺎﺩ
ﺍﻳﻦ ﺳﺨﻦ ﺍﺯ ﺭﺍﺳﺨﻴﻦ ﺩﺭ ﻋﻠﻢ ﺑﻪ ﻣﻨﺰﻟﻪ ﺗﻌﻠﻴﻠﻰ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻋﻠﺖ ﺳﺆﺍﻝ ﺭﺣﻤﺖ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻴﺎﻥ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ، ﭼﻮﻥ ﻋﻠﻢ ﺩﺍﺭﻧﺪ ﺑﻪ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﺍﻗﺎﻣﻪ ﻧﻈﺎﻡ ﺧﻠﻘﺖ ﻭ ﺩﻋﻮﺗﻬﺎﻯ ﺩﻳﻨﻰ ﻭ ﺗﻼ‌ﺵ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺩﺭ ﻣﺴﻴﺮ ﻭﺟﻮﺩﺵ ﻫﻤﻪ ﻣﻘﺪﻣﻪ ﺍﺳﺖ ﺑﺮﺍﻯ ﺟﻤﻊ ﺷﺪﻥ ﺩﺭ ﺭﻭﺯ ﻗﻴﺎﻣﺖ، ﺭﻭﺯﻯ ﻛﻪ ﻫﻴﭻ ﭼﻴﺰﻯ ﺑﻪ ﺟﺰ ﺭﺣﻤﺖ ﺧﺪﺍ ﺑﻪ ﺩﺭﺩ ﻧﻤﻰ ﺧﻮﺭﺩ، ﻭ ﺟﺰ ﺭﺣﻤﺖ ﺍﻭ ﻳﺎﻭﺭﻯ ﻧﻴﺴﺖ.ﭼﻨﺎﻧﻜﻪ ﺧﺪﺍﻯ ﺳﺒﺤﺎﻥ ﻓﺮﻣﻮﺩﻩ : (ﺍﻥ ﻳﻮﻡ ﺍﻟﻔﺼﻞ ﻣﻴﻘﺎﺗﻬﻢ ﺍﺟﻤﻌﻴﻦ، ﻳﻮﻡ ﻻ‌ ﻳﻐﻨﻰ ﻣﻮﻟﻰ ﻋﻦ ﻣﻮﻟﻰ ﺷﻴﺌﺎ، ﻭ ﻻ‌ ﻫﻢ ﻳﻨﺼﺮﻭﻥ، ﺍﻻ‌ ﻣﻦ ﺭﺣﻢ ﺍﻟﻠّﻪ).ﻭ ﺑﻪ ﻫﻤﻴﻦ ﺟﻬﺖ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﺭﺍﺳﺨﻴﻦ ﺩﺭ ﻋﻠﻢ، ﺭﺣﻤﺖ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺩﺭﺧﻮﺍﺳﺖ ﻧﻤﻮﺩﻩ، ﺗﻌﻴﻴﻦ ﻭ ﺗﺸﺨﻴﺺ ﻧﻮﻉ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺧﻮﺩ ﺧﺪﺍ ﻭﺍﮔﺬﺍﺭ ﻛﺮﺩﻧﺪ، ﺗﺎ ﺭﺣﻤﺘﻰ ﺭﺍ ﺷﺎﻣﻞ ﺣﺎﻝ ﺁﻧﺎﻥ ﻛﻨﺪ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻳﺸﺎﻥ ﺳﻮﺩﻣﻨﺪ ﺑﺎﺷﺪ.ﻭ ﺩﺭ ﻛﻼ‌ﻡ ﺧﻮﺩ ﺭﻭﺯ ﻗﻴﺎﻣﺖ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﺻﻔﺖ ﺗﻮﺻﻴﻒ ﻛﺮﺩﻧﺪ ﻛﻪ ﺭﻭﺯﻯ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻭﻗﻮﻉ ﺁﻥ ﺷﻜﻰ ﻧﻴﺴﺖ، ﺗﺎ ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﻭﺳﻴﻠﻪ، ﻛﻤﺎﻝ ﺍﻫﺘﻤﺎﻡ ﺧﻮﺩ ﻭ ﺍﺻﺮﺍﺭ ﺩﺭ ﺳﺆ ﺍﻝ ﺭﺍ ﻣﻮﺟﻪ ﺳﺎﺯﻧﺪ، ﻭ ﻫﻤﻴﻦ ﺗﻮﺻﻴﻒ ﺷﺎﺀﻥ ﺭﺍﻫﻢ ﺑﺎ ﺟﻤﻠﻪ : (ﺍﻥ ﺍﻟﻠّﻪ ﻻ‌ ﻳﺨﻠﻒ ﺍﻟﻤﻴﻌﺎﺩ) ﺗﻌﻠﻴﻞ ﻛﺮﺩﻧﺪ، ﺑﺮﺍﻯ ﺍﻳﻦ ﻛﻪ ﮔﻔﺘﻴﻢ ﻛﻪ : ﺍﻳﻦ ﮔﻔﺘﺎﺭ ﺳﺨﻦ ﺭﺍﺳﺨﻴﻦ ﺩﺭ ﻋﻠﻢ ﺍﺳﺖ، ﻭ ﻋﻠﻢ ﺑﻪ ﭼﻴﺰﻯ ﺩﺭ ﺩﻟﻰ ﺭﺳﻮﺥ ﻧﻤﻰ ﻛﻨﺪ ﻭ ﺭﻳﺸﻪ ﺩﺍﺭ ﻧﻤﻰ ﺷﻮﺩ، ﻣﮕﺮ ﺍﻳﻦ ﻛﻪ ﻋﻠﻢ ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﺁﻥ ﻧﻴﺰ ﺭﺳﻮﺥ ﻛﻨﺪ، ﻭ ﻋﻠﺖ ﺷﻚ ﻧﺪﺍﺷﺘﻦ ﺁﻧﺎﻥ ﺩﺭ ﻭﻗﻮﻉ ﺭﻭﺯ ﻗﻴﺎﻣﺖ ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﺑﻪ ﻭﻗﻮﻉ ﺁﻥ ﻭﻋﺪﻩ ﺩﺍﺩﻩ، ﻭ ﺑﻪ ﻫﻤﻴﻦ ﺟﻬﺖ ﻭﻗﺘﻰ ﮔﻔﺘﻨﺪ: (ﻟﻴﻮﻡ ﻻ‌ ﺭﻳﺐ ﻓﻴﻪ ) ﺩﻧﺒﺎﻟﺶ ﮔﻔﺘﻨﺪ: (ﺑﺮﺍﻯ ﺍﻳﻦ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﺧﻠﻒ ﻭﻋﺪﻩ ﻧﻤﻰ ﻛﻨﺪ)
راجعه سعیدی
پروردگارا !تو مردمان را در روزی که تردیدی در آن نیست جمع خواهی کرد تا همگان را در برابر کارشان پاداش دهی وبدین امر وعده داده ای وبی گمان خدا خلاف وعده نمی کند وآنان از ایمانی قوی برخوردارند به روز جزا ایمان دارند ودرآن روز خداوند همه را جمع می کند وهیچ کس از دیگری بهتر نیست مگر بر اعمالش.

لَا یُکَلِّفُ اللَّهُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا لَهَا مَا کَسَبَتْ وَعَلَیْهَا مَا اکْتَسَبَتْ رَبَّنَا لَا تُؤَاخِذْنَا إِن نَّسِینَا أَوْ أَخْطَأْنَا رَبَّنَا وَلَا تَحْمِلْ عَلَیْنَا إِصْرًا کَمَا حَمَلْتَهُ عَلَى الَّذِینَ مِن قَبْلِنَا رَبَّنَا وَلَا تُحَمِّلْنَا مَا لَا طَاقَهَ لَنَا بِهِ وَاعْفُ عَنَّا وَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا أَنتَ مَوْلَانَا فَانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْکَافِرِین. (البقره ۲۸۶َ)

فاطمه عبدالرحمانی
انسانها دربرابرمشکلات وسختیهای دنیا گاهی وقتهانالان وشاکی هستند می گویند چرا من، چرا این همه سختی نصیب من شده است…
ویا چرا به من این مسولیت سنگین واگذارشده من که توانایی و تحمل این همه مسولیت ویا ناراحتی وسختی را ندارم وهزاران گله وتردید… درکاروحکمت خداوند
اما خداوند منان دراین ربنا به ما گوشزد می کند که ای انسانها من هیچ گاه بالاتر ازمیزان و قدرت شخص هرکس ازاو وظیفه ای نمی خواهم. وهرکارنیک که شخص انجام دهد برای توشه ی او و آرامش درونی و زندگی اوخواهد بود وهرکاربد اوهم باز برای خود او و طبعاً به زیان اوخواهد بود وانسان اختیاردارد که چه کاری رابرگزیند خیریا شر.
پس خداوند بنا به ظرفیت هر انسان تاب و توان او را مورد امتحان قرارمی دهد.
وخداوند هیچ وقت بدی ویا ناراحتی شخصی را نمی خواهد اما این ما انسانها هستیم که با آمدن مصیبت اززمین و زمان گله داریم
اماخداوند با آوردن این دعا می خواهد به ما گوشزد کند که می توانیم با این دعا ازاو بخواهیم که به ماتکالیف ومسولیتها وامتحانات سخت ندهد واگربنا به حکمتش داد. تاب و توانش وصبرهم عطا کند چون مطمنن زندگی بدون سختی و امتحان نیست
واگردراین دشواریها یاهرزمان دیگر خدای نکرده به راه اشتباه رفتیم ما را مؤاخذه نکند.. خدایا اگربخاطراین سختیهای دنیایی ناراحت شدیم وسپاس گزار و شاکرنبودیم و گله کردیم وطغیان.. خدایا ما را ببخش وما را مثل قوم های دیگرکه نافرمانی کردند دچارعذاب و بلا مگردان. و توبه ی ما را به درگاه خودت بپذیر. تویاور و سرورمایی.
پس خدایا همیشه ما راموفق وپیروزبگردان درتمام سختیها ناراحتیها ومسولیتهای دشواردنیوی واخروی…
نتیجه وتدبرکلی من:
انسانها باسختی محکم تر می شوند وناراحتیها وشکستها می تواند پلی باشد برای رسیدن انسانها ازفرش به عرش الهی. اما خداوند دوست دارد ما همیشه شاکر و ذاکر اوباشیم که باسختی ما را امتحان کند وببیند چقدربنده ی مخلص او هستیم. اما خداوند انقدر رحیم ورحمان است که ما می توانیم با این دعا و خواندن و طلب کردن ،از الله بخواهیم ما راکمتردچارامتحانهای سختیها نماید.
خداوند دوست ندارد چشمی را گریان ببیند وهمه ی این سختیها برای خودمان است که انقدرتراش بخوریم تابشویم انسان کامل والماس گونه
ودراین دعای عظیم بازمیخوانیم ومی خواهیم خدایا اگر زمانی فراموش کردیم و خطا کردیم مارامؤاخذه مکن. خداوند چقدرمهربان و رئوف است که ازاو می خواهیم حتی درزمانی که فراموش کردیم و حواسمان نبود واشتباه کردیم باز هم ما را ببخشد.
واقعا خداوندارحم الراحمین است وخداوند منبع خوبیهاست.

فاطمه شاکری
رَبَّنَا لَا تُؤَاخِذْنَا إِن نَّسِینَا أَوْ أَخْطَأْنَا …
پروردگار مهربان ما چه مهربانانه به ما آموزش می دهد….
ای بنده ی من خودت از من بخواه که در موقع اشتباه و فراموش کاری، ترا مواخذه نکنم.
رَبَّنَا وَلَا تَحْمِلْ عَلَیْنَا إِصْرًا کَمَا حَمَلْتَهُ عَلَى الَّذِینَ مِن قَبْلِنَا….
وبار دیگر به من می فرماید:
بنده ی خوب من از من بخواه که تکالیف سخت امتهای گذشته بر دوشت نگذارم
رَبَّنَا وَلَا تُحَمِّلْنَا مَا لَا طَاقَهَ لَنَا بِهِ….
ودر سومین بار پروردگار مهربانم به من آموزش می دهد که ای بنده ی مومنم از من بخواه تا بیشتر از ظرفیت جسمی و روحی ات باری را بر دوشت نگذارم.
وَاعْفُ عَنَّا ….
پروردگارا اگر با همه ی پیشگیریها، باز هم به بیماری گناه مبتلا شدم، ای کسی که یکی از اسماالحسنی تو العفو است، قلم عفوت آنچنان بر جرم وظلم من بکش که آثاری از آن در پرونده ام باقی نماند.
وَاغْفِرْ لَنَا….
و ای یگانه رب من! اگر بعد از پاک کردن آثار گناهم باز هم شیطان وشیطان صفتان مرا به پیروی از خود وسوسه کردند و من نعمت عفو ترا فراموش کردم و باز هم لکه ای سیاه به پرونده ام اضاف نمودم، ای خدای مهربان باز هم کسی دیگر را ندارم که مرا از خواری و رسوایی نجات دهد، التماست میکنم سرپوشی از مغفرت بر آن بنه و مرا از شرمساری نجات ده!
وَارْحَمْنَا…..
یا رحمان ویا رحیم! اگر رحمت تو ای ذوالجلال والاکرام شامل حالم نشود من از جمله زیانکاران خواهم گشت. پس بر من منت بگذار وباران رحمتت را بر تن و روان رنجور و بیمار من قرار بده یا کریم و یا رحیم!
أَنتَ مَوْلَانَا فَانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْکَافِرِین….
یا ولی و یا مولای بر حق من! جز تو چه کسی یارای نصرت ویاری من در مقابل کافران خواهد بود یا ذوالقوه المتین از تو میخواهم تمام نیرنگهای دشمنانم را نقش بر آب کنی ومرا و دیگر خواهران وبرادران عزیزم را از مکر شیطان و سربازانش محفوظ بداری یا حفیظ ویا رقیب!

امینه راست بالا
الله معبودی است که بر وسع و طاقت مخلوقاتش حتی بیشتر از خودشان آگاهی دارد و بر هیچ یک از بندگانش سر سوزنی ظلم روا نمی دارد.
یا الله همانا گونه که خود آگاه هستی،شاید گاهی در مسیر بندگیت به خطا روم و راه راستینت را گم کنم و یا دچار فراموشی و گاهی دچار سرکشی و عصیان شوم، یا الله مرا به خاطر این اشتباه و کم بودهایم مواخذه مکن .
یا الله باز هم از تو میخواهم که به خاطر نواقص و اشتباهاتم بر من سنجیده نگیری و مانند افراد و اقوام دیگر که قبل از من بوده اند از امتحان و عذاب خودت حفظ کنی .
یا الله تو خود بیشتر از خودم بر طاقت و ظرفیت های من آگاهی داری پس خودت مرا مورد عفو رحمت و مغفرت خودت قرار بده .
یا الله هرچند خطا ها و ضعف های من زیاد است اما خودت اینگونه به من یاد داده ای که درخواست عفو و مغفرت تنها از خودت داشته باشم.
یا الله اگر من اینگونه هستم اما تو در مقابلش از هر نقصی مبرایی تو مولای من هستیی وصاحب صفات جلاله ی رحمان و غافر رحیم… پس مرا مورد مرحمت خود قرار بده و یاریم کن و به حال خودم رها مکن .

نظیه صدیقی
الله تعالی ان ذات پاکی ست که شناخت کامل و جامع بر انسان دارد میداند که توان انسان در چه حدی ست میداند انسان فراموش کار و خطا کار است و میداند که توانایی بر دوش کشیدن تکلیفهای سخت را ندارد و یاد آور میشود که من هیچ وقت تکلیف فراترازطاقتتان را بر شما نمیگذارم
اما با این وجود انسان از سر فراموشی و خطا کاریش مرتکب گناه میشود باید استغفار کند اگر چه الله جل شأنه امت محمد را ازگناهانی که ازسرخطا و نسیان است معاف کرده
اما با این حال بدون وقفه و در طول شبانه روزباید استغفار کرد و عفو الله را طلبید و رحمتش را خواهان شد و نصرت و یاری الله را جویان شد.
شروع آیه با جمله ی لا یکلف الله نفسا الا وسعها مورد توجه و تاکید است
انسان باید تلاشش را بکند و کم کاری نداشته باشد و از طرفی زیاد هم روح و جسمش را به عذاب نیندازد و دچار وسواس نشود.

بانوی قلم
خدای خوبم آنقدر مرا دوست دارد که می خواهد فقط من ازش بخواهم.هر بااااار به من می گوید نازنینم بنده… مرا بخوان تا آنگاه که ناخواسته و ناآگاهانه خطایی از تو سر زد.ببخشایمت.تو فقط از من بخواه…
و باز در ورطه های سخت زندگی در طوفانهای شدائد و غبار آلود دنیوی.درست همانجا که یارای تحملم نیست.می گوید نازنین بنده ام آنجا که توانش را نداری فقط مرا صدا بزن.آنجا تکالیفت است فقط مرا صدا بزن.تا تکالیفی که بر گذشتگان تو داده ام بر تو واگذار نکنم
و من با اینهمه عشق و محبت پروردگارم باز هم خطا می روم.او آنهمه مرا دوست دارد و هزارن راه چاره در برابرم می گذارد ولی من چقدرحاضرم بخاطرش با نفس خود بجنگم؟؟؟؟
باز هم خطا می روم
باز هم خطا می روم
بار الهی ای که نامت العفو است.ای که نامت الکریم است.با صفت بخششت.با صفت کرامتت منه بنده خطاکار را عفو کن.و از من در گذر.روز حشر اکبر مرا بی آبرو مگردان.با رحمت و مهرت که همه چیز را در بر می گیرد به من و همه ی امتت رحم کن
بار الهی ما را بر دشمنان خودت و دشمنان خودم چیره فرما

فرحناز طالبی
ربنالاتواخذنا ان نسینااواخطانا….
پروردگارم به من می آموزد ازاو بخواهم که درمورد اشتباه وفراموشی ام مرا مؤاخذه وبازخواست نکند و قلم بخشش برگناهم بکشد واین بهترین نشانه امید است برای گناهکاران که ناامید نشوند چون الله همیشه دوست داردما را ببخشد
ربناولاتحمل علینااصراکماحملته علی الذین من قبلنا…..
بازهم مرا دوست دارد ومی آموزد ازاو بخواهم بارهای سخت وطاقت فرسای ملل گذشته را بر دوشم نگذارد و یادآور من میشود که گذشتگان چه حال واحوالی داشتند تا من پند بگیرم ونخواهم مانند آنان شوم
ربناولاتحملنامالاطاقه لنابه …..
یاالله از تو میخواهم چیزی که تحملش را ندارم بردوشم نگذاری وامتحانی که ازپسش برنمی آیم ازمن نگیری که کمرم رابشکند یا منحرف شوم .
واعف عنا….
پس عفوشیرین رانصیبم کن وگناهم را ازدفترم محوکن تا آثاری ازآن نماند چون عفو بالاترازبخشش است وهیچ اثری ازگناه نمی ماند
واغفرلنا….
پس بازهم اگرلغزش داشتم مغفرتت را نصیبم کن چون توغفوری وغفران توفراگیراست وارحمنا… توبهترین رحم کنندگانی پس باران رحمتت را برمن بباران که اگر رحم تونباشد هیچ درچنته ندارم ..
انت مولانا…
تومولای منی این کلمه به من امنیت وآرامش میدهد چون بالاترازآن نیست چه مولایی بهترازتوچه مأوا ومأمنی بهترازتودارم پس روبه تومی آورم وعاجزانه درخواست میکنم تاکنارم باشی ونجاتم دهی …..
فانصرناعلی القوم الکافرین ….
اگرنصرت ویاری تونباشد من دربیابانی بیش نیستم پس مرا از شرشیطان صفتان وظالمین درامان بدار .

سمیه دوزنده
ربنا لا تواخذنا ان نسینا او اخطانا…..
پروردگارا ما را برآنچه از روی فراموشی یا خطا انجام داده ایم
مواخذه نکن .
ربنا و لا تحمل علینااصرا کما حملته علی الذین من قبلنا…
خدایا تکالیف و کارهای سخت و طاقت فرسا که برای جدهای ما قرار داده بودی را بر دوش ما قرار مده….
ربنا ولا تحملنامالاطاقه لنابه.
خدایا تکلیفی فوق طاقت بر دوش ما قرار مده (کارهایی که در حد جسم و روح نباشد )
واعف عنا…واغفرلنا…وارحمنا…
ما رو بیامرز و ببخش و بر ما رحمت فرما.از گناه و تقصیرات ما در گذر و و رحمت و هدایت خود را برما قرا بده خدایا ما را عفو کن و از گناهان ما چشم پوشی کن و آنان را نادیده بگیر .خدایا ما را مورد عفو و بخشایش خود قراربده .چرا که تو ارحم الراحمینی…..
انت مولانا فانصرناعلی القوم الکافرین……
تنها سلطان و یاور ماتویی خدایا ما را در مقابل کافران موفق و پیروز گردان خدایا تو مدبر امور مایی.
این دعا به جهت کمک خواستن از خدا در مورد توفیق و دعوت عمومی به دین خدا و گسترش آن در میان مردم است

فهیمه دوزنده
ربنا لاتواخذنا ان نسینا او اخطانا:
خداوند به ما یاد داده است که اگر در زندگی خود، دچارلغزش و اشتباهی شدیم چه خواسته و چه ناخواسته مرتکب گناهی شدیم فقط از خودش خواهیم ما رامورد مؤاخذه قرارندهد و ما را ببخشاید…
ربنا ولاتحمل علینا اصرا کما حملته:
و باردیگر خداوند یادآوراین میشود که از اوبخواهیم باروتکالیفی بس سخت و دشوار که ما از عهده ی انجامش برنمی آیم را بردوشمان نگذارد همان طور که بردوش انسان هایی که قبل از ما وجود داشتند گذاشتی.
ربنا و لا تحملنا:
ازخدابخواهیم آنچه را که ما توانایی انجامش را نداریم واز حد توان ما به دور است رابرعهدی ما مگذار.
واعف عنا ….وارحمنا.:
اگرگناهی از ما سرزد ما راببخش و ازما بگذر و ما رامورد رحمت و بخشش خود قرار بده.
انت مولانا فانصرنا علی القوم الکافرین:
سرور و یاور ما توهستی ما را درمقابل کافران پیروز بگردان.

الهام کمالی
ربنا لا تواخذنا ان نسینا او اخطانا
پروردگارا اگر ما فراموش کردیم و به خطا رفتیم ما را جزء بدان مگیرو مورد مؤاخذه و پرس و جو قرار مده
ربنا ولا تحمل علینا اصرا کما حملته علی الذین من قلبنا
پروردگارا بار سنگین را بر دوش ما مگذار آن چنان که به خاطر گناه و طغیان بر دوش کسانی که پیش از ما بودند گذاشتی
ربنا ولا تحملنا مالا طاقه لنا به
خدایا آنچه را که یارای آن نداریم بر عهده ما مگذار
واعف عنا وغفرلنا ورحمنا
قلم عفو بر گناهانمان بکش و ما را ببخش و به ما رحم کن
انت مولانا فانصرنا علی القوم الکافرین
تو یار و سرور مای پس ما را بر جمعیت کافران پیروز بگردان

ناز آفرین پیل بالا
ربنا لا تؤاخذنا ان نسینا اواخطانا
پروردگارما چه غمخوار وبا محبت است او ازما مى خواهد که دستانمان را به سویش بلند کنیم وازاوبخواهیم که ما را در مقابل گناهانمان چه از روى عمد وچه از روى اشتباه ویا از روی فراموش کارى مواخذه نکند
ربنا ولاتحمل علینا اصرا کما حملته على الذین من قبلنا
پرودرگارمان ازما مى خواهد ازاوبخواهیم آنچه طاقت وتحملش را نداریم که بردوش امتهاى پیشین گذاشته بردوش مانگذارد
ربنا تحملنا مالا طاقه لنا به واعف عنا وغفر لنا وارحمنا انت مولنا فانصرنا على القوم الکفرین
پروردگارمان مى گوید ازاوبخواهیم که تکالیف سخت که طاقت آن را نداریم و درتوان ما نیست را برما مقدرنفرماید وما را ببخشاید وبه ما رحم کند چون اگربرما رحم نکند از زیانکاران خواهیم بود اوست سرور و مولاى ما اوست که بخشنده ومهربانست
پس اى مهربانترین مهربانها ماراازگروه کافران قرارمده ومارابرگروه کافران پیروزگردان

راجعه سعیدی
پروردگارا ما را بر آنچه از روی فراموشی یا خطا انجام داده ایم مؤاخذه نکن.
خداوند ما را دوست دارد و به ما می آموزد از او بخواهم بارهای سخت وطاقت فرسای ملل گذشته را بر دوشمان نگذارد ویاور ما میشود که گذشتکان چه حال واحوالی داشتند تا ما پند بگیریم و نخواهیم مانند آنان شویم . از خدا بخواهیم آنچه را که ما توانایی انجامش را نداریم واز حد توان ما بدور است را بر عهده ی ما مگذار. ما را از بلاها ومحنتها گرفتار مساز و بلاها را از ما دور کن و ما را ببخش و اگر گناهی انجام دادیم و ما را مورد بخشش و رحمت خود قرار بده قطعاً تو بهترین رحم کنندکانی پس باران رحمتت را بر ما بباران
تو مولای مایی وهمیشه توکلمان به توست و این خود آرامشی برای ماست وفقط تو به خواسته های ما توجه میکنی و مشکلات مارا حل میکنی وهمه امور در دست توست و هیچ کس قادر به این قدرت تو نیست قدرت تو بی اندازه است و اگر نصرت و یاری تو نباشد من در بیابانی بیش نیستم پس مرا از شر شیطان وظالمین در امان بدار.

(رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَیْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِنْ لَدُنْکَ رَحْمَهً ۚ إِنَّکَ أَنْتَ الْوَهَّابُ) (سوره ی آل عمران آیه ی ۸)

بانوی قلم
تنها کسانی که از آیات الهی درس میگیرند آنانند که عقل سلیم دارند و اندیشه ای روشن.
پس بار خدایا نهاد و خرد و قلب مارا از حق و جاده ی حقیقت منحرف مفرما.
خدایا نگاهت را هیچ وقت از ما بر مگردان
خدایا هرگز از ما بندگان گنهکارت نومید نشو ما را به سوی خودت هدایت کن
آنگاه که هدایتمان کردی رحمت و خیر و برکتت را بر ما عطا بفرما
و دینمان را در نهانمان ثابت بدار
《اللهم ثبت قلبی علی دینک》
خدایا تنها تویی که بخشش و لطف و کرم داری
تنها تویی که می توانی رحمتت را شامل حالمان کنی
تنها تویی که از ذات بیکرانت بر بندگانت عطا می کنی
خدایا تنها تویی که خدایی و خدایی را خوب می دانی…
پس خدایا ما را در روز حساب پیروز بگردان
الهی امین

فاطمه شاکری
این دعای راسخان در علم است که اینچنین از رب خودشان متواضعانه میخواهند تا قلبشان را بر حقیقت ثابت بماند واز مسیر حق منحرف نگردد.
نکات مهم:
۱_ ربنا…راسخان ارتباط تنگاتنگ با سرور و آقای خود دارند.
۲لاتزغ قلوبنا…. لزوم درخواست ثبوت قلب بر حق وحقیقت وعدم انحراف آن، از صاحب قلوب ۳بعد اذ هدیتنا….احتمال انحراف قلبهای هدایت یافته
۴وهب لنا من لدنک رحمه…. هدایت موهبتی است از جانب الله و از جنس رحمت الهی ۵ انک انت الوهاب …وهاب بودن الله عامل مهمی جهت تثبیت هدایت در قلوب هدایتگران است.
۶متوسل شدن به اسماالله الحسنی متناسب با خواسته ها در دعا، یقین به اجابت را افزایش می دهد. ۷قلبهای منحرف همواره بدنبال تاویل آیات متشابهات طبق هوای نفس خود هستند.

فاطمه عبدالرحمانی
خدایا دلهای ما را ازحق منحرف مگردان. بعدا ا زآن که ما را به راه راست هدایت نمودی وبه سوی حقیقت رهنمود نمودی. وازجانب خود رحمتی به ما عطا کن. بی گمان که توتنها بخشایشگری.
لاتزغ: منحرف مگردان
هب: عطاکن
من لدنک: از سوی خود
وهاب: بخشایشگر
چهار کلمه ی کلیدی دراین دعا می باشد
انسان هرلحظه ممکنه ازمسیراصلی خارج بشه وبه راه اشتباه وخطا برود بنا به دلایل زیاد. وازمسیرتوحید وایمانی خود دوربشه. دنیا پراززرق وبرق وشیطان همیشه درکمین. اما با این دعا و این کلمه ازخدای منان می خواهیم همیشه مواظب ما باشه و هیچ وقت حتی لحظه ی هم ما رابه حال خودمان واگذارنکنه.
خدایا زمانی که به توایمان آوردیم و شیرینی بندگی تو را چشیدیم و تو را شناختیم ما را منحرف مگردان و همیشه راه مستقیم را به ما عطا کن.
همانطورکه روزانه در۱۷رکعت نمازها طلب راه مستقیم را ازخداوند خواهانیم: اهدنا الصراط المستقیم.
پس مطمناً دعای بزرگ وبس عظیم است. راه مستقبم ومنحرف نشدن ازراه راست که تمام پاداشها وهدفها واجرها درراه راست و مستقیم است.
هب: عطاکن
من لدنک: ازجانب خود
و ازجانب خودت رحمت وخیروبرکت به ما عطاکن. رحمتی بی پایان که مارادرتنگناهای زندگی ودرتاریکیها وگمراهی های دنیا وآخرت دستگیرباشد. خواستن رحمت ازخداوند که لازمه ی ادامه زندگی است.
وهاب: بخشایشگر
یکی از صفات خداوند است. خداوند نعمت هایش را بدون هیچ چشم داشتی به بندگانش ارزانی می دارد. خداوند وهاب به همه ی بندگان، تندرستی، سلامتی، نیرووهمچنین پیروزی خوشبختی و فرزند…. می بخشد.
نتیجه و تدبر کلی من:
پس خداوند وهاب منبع رحمت و خوبی است
بااین دعا میتوانیم هرلحظه هرزمان برای خود و همه ی مسلمانان منحرف نشدن ازراه مستقیم خدایی رابخواهیم. وخواستن رحمت بی پایان الله. ودرآخراینکه هرآنچه بخواهیم خداوند وهاب بدون هیچ چشم داشتی می بخشد. دعا با قرار گرفتن درمسیرراست که لازمه ی درست زندگی کردن و توشه ی برای آخرت است شروع و با رحمت الله تؤام می شود وبا سخاوت وبخشندگی الله پایان می پذیرد. چه خداوندمهربان و خوبی داریم…

امینه راست بالا
رب ما همان معبودیست که صاحب قلب ها و عقل ها و نفوس و جانهاست و میبخشد هر آنچه بخواهد و میگیرد هر آنچه نخواهد .
هیچ کسی حتی انسان هایی که هدایت به قلوبشان وارد شده نیز مصون نیستند و ممکن است روزی از راه هدایت دور شویم پس قلبهایمان هیچگاه مصون نیست. پس از او میخواهیم بزرگترین نعمت را به ما بدهد و بیشتر از همه از او میخواهیم که برای ما حفظش کند .
در اینجا از خود الله خواهانیم که هدایت وارد شده به قلبمان را به واسطه ی صفت وهاب بودنش بیمه کند چون هیچ احد دیگری قادر به این کار نیست.
این دعا،کلام انسان های عاقل و خردمندی است که خواهان این هستند تنها بهترین ها(هدایت ) در قلوبشان وارد شود و و چون نعمت بسیار بزرگی است پس برایش بهترین و توانا ترین حافظ (الله) را انتخاب می کنند و از او میخواهد برایشان بیمه ی مادام العمرگرداند .

هاجر صمدی
هدایت قطعاً از جانب الله ست خداوند وقتی نسبت به کسی لطف و مرحمت داشته باشد نعمت هدایت را نصیبش می کند…
اما باید توجه داشت که نعمت هدایت نیز به مانند سایر نعمت ها نیاز به مراقبت و نگهداری دارد و این محافظت و نگهداری فقط از عهده ی الله رحمن بر می آید و بس…
پس دعا می کنیم خدایا دلهای مارا منحرف مگردان هدایت را از ما نگیر وقتی ما را لایق این نعمت دانستی…
و باز در ادامه از خدای وهاب درخواست می کنیم خدایا لطف و رحمت و مهربانی ات را به ما ببخشش چرا که تو قطعا بخشنده ی بی منتی..
این دعای زیبا بسیار پرمحتوا می باشد…
خدای رحمن منتظر من بنده س تا از از او بخواهم هر چیزی که میل و طبیعتم خواستار است… این لطف الله تا جایی ادامه دارد که الله از من بنده می خواهد که دعا کنم که نعمت هدایت را بعد از چشیدن مزه ی شیرین با خدا بودن از من نگیرد و این واقعاً مهربانی و مرحمت خداوند را می رساند…
پس بیایید برخیزیم و یک یا الله بگوییم و قدم به قدم پیش رویم تا به محبوب خود برسیم…

فرشته شهدادی
پروردگارا! دلهای ما را از حق بسوی باطل منحرف مگردان بعد از اینکه ما را هدایت نمودی، و از رحمت خود به ما ببخش، رحمتی که با آن احوال ما را سر سامان دهی. و تو دارای بخشش زیادی هستی. پس هر گاه بنده ای از پروردگارش روی بگرداند و دشمن اللّه را به دوستی بگیرد، و حق را مشاهده کند و از آن روی برتابد و باطل را ببیند و آن را راه خود بگرداند.. اللّه آن را به آن چیزی که انتخاب کرده واگذار می کند و اللّه دلش را به سزای انحراف از حق منحرف می کند. اللّه بر او ستم نکرده در حالی که خودش بر خود ستم کرده.. در حدیث به روایت عایشه. رضی اللّه عنها آمده است که رسول اللّه ص این دعا را بسیار می خواندند ((یا مقلب القلوب ثبت قلبی علی دینک)) ای گرداننده دلها ! دلم را بر دینت پایدار دار..

فاطمه منفرد
بارالها ٬ دلهای ما را به باطل میل مده ٬ پس از آنکه به حق هدایت فرمودی ٬ و به ما از لطف خویش اجر کامل عطا فرما که همانا تویی بخشنده ی بی عوض و بی منت…
زیرا شمایید که چون طایفه ای از بندگان صالح من روی به من آورده و عرض می کردند بارالها ما به تو ایمان آوردیم ٬ تو از گناهان ما در گذر و در حق ما لطف و مهربانی فرما که تو بهترین مهربانان هستی۰ آنگاه که جوانان کهف ( از بیم دشمن ) در غار کوه پنهان شدند از درگاه خدا مسألت کردند بارالها تو در حق ما به لطف خاص خود رحمتی عطا فرما و بر ما وسیله ی رشد و هدایتی کامل مهیا ساز.

سمیه دوزنده
ﺭﺍﺳﺨﺎﻥ ﺩﺭ ﻋﻠﻢ ﻣﻰ‏ﮔﻮﻳﻨﺪ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺍ، ﺩﻟﻬﺎﻯ ﻣﺎ ﺭﺍ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺁﻧﻜﻪ ﻫﺪﺍﻳﺖ ﻧﻤﻮﺩﻯ، ﺑﻪ ﺳﻮﻯ ﺑﺎﻃﻞ ﻣﺎﻳﻞ ﻣﮕﺮﺩﺍﻥ ﻭ ﺑﻪ ﻣﺎ ﺍﺯ ﺳﻮﻯ ﺧﻮﺩ ﺑﺨﺸﺎﻳﺸﻰ ﺍﺭﺯﺍﻧﻰ ﺩﺍﺭ، ﻛﻪ ﻫﻤﺎﻧﺎ ﺗﻮﻳﻰ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺑﺨﺸﻨﺪﻩ.
« ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺍ، ﺗﻮ ﻣﺮﺩﻡ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻯ ﺭﻭﺯﻯ ﻛﻪ ﻫﻴﭻ ﺷﻜﻰ ﺩﺭ ﺁﻥ ﻧﻴﺴﺖ، ﮔﺮﺩ ﺁﻭﺭﻧﺪﻩ‏ﺍﻯ. ﻫﻤﺎﻧﺎ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺧﻠﻒ ﻭﻋﺪﻩ ﻧﻤﻰ‏ﻛﻨﺪ.» ﺩﺍﻧﺸﻤﻨﺪﺍﻥ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺁﻳﺎﺕ ﻗﺮﺁﻥ ﺩﻭ ﺩﺳﺘﻪ ﻣﻰ‏ﺷﻮﻧﺪ. ﮔﺮﻭﻫﻰ ﻛﻪ ﺧﻮﺩ ﻣﻨﺤﺮﻑ ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﺑﺪﻧﺒﺎﻝ ﺗﺤﺮﻳﻒِ ﻣﻌﺎﻧﻰ ﻗﺮﺁﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ، ﺗﺎ ﻣﻄﺎﻟﺒﻰ ﺭﺍ ﻛﻪ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻈﺮ ﺧﻮﺩﺷﺎﻥ ﺍﺳﺖ، ﺑﻪ ﻛﺘﺎﺏ ﺍﻟﻬﻰ ﻧﺴﺒﺖ ﺩﻫﻨﺪ.ﻭ ﮔﺮﻭﻫﻰ ﺩﻳﮕﺮ ﻛﻪ ﺍﺯ ﻋﻠﻢ ﻭﺍﻗﻌﻰ ﺑﻬﺮﻩ‏ﻫﺎ ﺑﺮﺩﻩ ﻭ ﺑﻪ ﻋﻤﻖ ﻣﻌﺮﻓﺖ ﺩﺳﺖ ﻳﺎﻓﺘﻪ‏ﺍﻧﺪ. ﺍﻳﻦ ﮔﺮﻭﻩ ﭼﻮﻥ ﺗﺴﻠﻴﻢ ﻣﺤﺾ ﺧﺪﺍ ﻭ ﺩﺳﺘﻮﺭﺍﺕ ﺍﻭ ﻫﺴﺘﻨﺪ، ﺑﺪﻭﻥ ﺁﻧﻜﻪ ﺩﺭ ﻣﻘﺼﻮﺩ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺍﺯ ﺁﻳﺎﺕ، ﺗﻐﻴﻴﺮ ﻭ ﺗﺤﺮﻳﻔﻰ ﺍﻳﺠﺎﺩ ﻛﻨﻨﺪ، ﺑﻪ ﺣﻘﻴﻘﺖ ﺁﻳﺎﺕ ﻣﻰ‏ﺭﺳﻨﺪ ﻭ ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﻟﺰﻭﻡ ﺁﻧﺮﺍ ﺑﻴﺎﻥ ﻣﻰ‏ﻛﻨﻨﺪ.ﺍﻣﺎ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺩﺭ ﻣﻌﺮﺽ ﺧﻄﺮ ﺍﻧﺤﺮﺍﻑ ﺍﺳﺖ. ﻟﺬﺍ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺁﻳﺎﺕ ﺭﺍﺳﺨﺎﻥ ﺩﺭﻋﻠﻢ، ﺑﺎ ﺁﻧﻜﻪ ﻫﻢ ﻋﻠﻢ ﺩﺍﺭﻧﺪ ﻭﻫﻢ ﺍﻳﻤﺎﻥ، ﺍﻣﺎ ﺍﺯ ﺧﺪﺍ ﻣﻰ‏ﺧﻮﺍﻫﻨﺪ ﺩﻟﻬﺎﻯ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻫﺮﮔﻮﻧﻪ ﺗﻤﺎﻳﻞ ﺑﻪ ﻛﮋﻯ ﻭ ﺍﻧﺤﺮﺍﻑ ﺑﺎﺯ ﺩﺍﺭﺩ، ﺗﺎ ﺑﻪ ﺁﻧﭽﻪ ﮔﺮﻭﻩ ﺍﻭﻝ ﮔﺮﻓﺘﺎﺭ ﺷﺪﻧﺪ، ﺩﭼﺎﺭ ﻧﺸﻮﻧﺪ.ﺁﻧﻬﺎ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﻗﻴﺎﻣﺖ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺧﻮﺩ ﺣﺎﺿﺮ ﺩﻳﺪﻩ ﻭ ﺑﻰ‏ﺩﻟﻴﻞ ﭼﻴﺰﻯ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺧﺪﺍ ﻧﺴﺒﺖ ﻧﻤﻰ‏ﺩﻫﻨﺪ، ﺯﻳﺮﺍ ﻣﻰ‏ﺩﺍﻧﻨﺪ ﺁﻧﭽﻪ ﺑﮕﻮﻳﻨﺪ ﺑﺎﻳﺪ ﺩﺭ ﺩﺍﺩﮔﺎﻩ ﺍﻟﻬﻰ ﭘﺎﺳﺨﮕﻮ ﺑﺎﺷﻨﺪ، ﺁن هم ﺩﺍﺩﮔﺎﻫﻰ ﻛﻪ ﺗﺨﻠﻒ ﻧﺎﭘﺬﻳﺮ ﺍﺳﺖ، ﺯﻳﺮﺍ ﺧﻠﻒ ﻭﻋﺪﻩ ﻳﺎ ﺍﺯ ﺭﻭﻯ ﻓﺮﺍﻣﻮﺷﻰ ﺍﺳﺖ ﻳﺎ ﺍﺯ ﺭﻭﻯ ﭘﺸﻴﻤﺎﻧﻰ، ﻳﺎ ﺍﺯ ﻧﺎﺗﻮﺍﻧﻰ ﺍﺳﺖ ﻳﺎ ﺍﺯ ﺗﺮﺱ، ﻛﻪ ﻫﻴﭻ ﻳﻚ ﺍﺯ ﺍﻳﻨﻬﺎ ﺩﺭ ﺫﺍﺕ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺭﺍﻩ ﻧﺪﺍﺭﺩ.
ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺁﻳﺎﺕ ﻣﻰ‏ﺁﻣﻮﺯﻳﻢ ﻛﻪ:
۱- ﺑﻪ ﻋﻠﻢ ﻭ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺧﻮﺩ ﻣﻐﺮﻭﺭ ﻧﺸﻮﻳﻢ. ﭼﻪ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺩﺍﻧﺸﻤﻨﺪﺍﻥ ﻛﻪ ﺑه ﺠﺎﻯ ﺧﺪﻣﺖ، ﺧﻴﺎﻧﺖ ﻛﺮﺩﻧﺪ ﻭ ﭼﻪ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﻣﺆﻣﻨﺎﻥ، ﻛﻪ ﻋﺎﻗﺒﺖ ﻛﺎﻓﺮ ﺑﻤﺮﺩﻧﺪ.
۲- ﻧﺸﺎﻧﻪ ﻋﻠﻢ ﻭﺍﻗﻌﻰ، ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺧﺪﺍ، ﺍﻇﻬﺎﺭ ﻋﺠﺰ ﺑﻪ ﺩﺭﮔﺎﻩ ﺍﻭ ﻭ ﺍﺳﺘﻤﺪﺍﺩ ﺍﺯ ﺍﻭﺳﺖ.

فرحناز طالبی
۱درخواست ازالله برای داشتن قلبی سلیم ونشانه اهمیت داشتن قلب انسان است که محل آرامش وقبول وپذیرش هدایت است . ۲اهمیت دادن به هدایت ازطرف الله که اوبخواهیم وماندگاری آن را طلب کنیم چه زیباست هدایت ازالله.
۳صفت وهاب به معنی هدیه دهنده کلمه وهاب ازوهبه می آید پس ازالله هدیه هدایت میطلبیم. ۴الله خودش هدیه هدایت رابرای ما درنظرگرفته پس ماخواهان آن نباشیم ؟هدایت تکوینی وتشریعی همه ازآن الله است پس بهترین هدیه را ازاومیخواهیم .

الهام کمالی
پروردگارا دلهای ما را از راه حق منحرف مگردان بعد از آنکه ما را حلاوت هدایت چشانده و به سوی حقیقت رهنمود نموده ای و از جانب خود رحمتی به ما عطا کن بیگمان بخشایشگر فقط خدا است .

فهیمه دوزنده
انسان های خردمند (کسانی که به آیات و نشانه های الهی ایمان دارند و معتقد هستند که هر آنچه از سوی خداوند نازل شده به حق بوده است) و این انسان ها ازخداوند خواستارند که آن ها رامورد رحمت و بخشایش خود قرار دهد.چرا که پروردگاربخشنده و مهربان است.

(رَبَّنَا آتِنَا فِی الدُّنْیَا حَسَنَهً وَفِی الْآخِرَهِ حَسَنَهً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ) سوره ی بقره آیه ی ( ۲۰۱)

فاطمه شاکری
بنگریم به وسعت دید خداوند چگونه به من وتو ای خواهر وبرادر مومن آموزش می دهد؟
۱ربنا….طلب ودر خواست فقط از پروردگار قادر و مالک وکریم و رحمن ورحیم داشته باشیم. ۲آتنا….اصرار و پافشاری در طلب از خداوندی که ملکیت ومالکیت زمین وآسمان وهر آنچه در بین آنهاست در دست اوست.
۳ربنا آتنا….صیغه جمع به ما می آموزد در طلب خیر همراه با خود، به فکر دیگران هم باشیم. چقدر دعای جامعی که با این دعا وحاضر کردن قلب میتوانیم، خیر همه ی عزیزان، دوستان، همسایگان و ذوی الحقوق را در آن واحد از ذوالجلال والاکرام درخواست کنیم. ۴فی الدنیا حسنه….در دعاهای خود نباید دنیا را نادیده بگیریم بلکه قبل از آخرت خیر دنیا را طلب کنیم چرا که از کانال خیر دنیا به خیر آخرت خواهیم رسید. ان شاالله
۵وفی الاخره حسنه…آینده نگری صفت فرد عاقل است از الان برای آینده خود وارد تجارت شویم، ذخیره سازی کنیم و قراردادش را با مالک یوم الدین ببندیم. مطمئن باشیم اگر ما نقض عهد نکنیم از طرف الله سعادت ابدی برای ما تضمین شده است. ۶وقنا عذاب النار…ثبوت عذاب وحشتناک دوزخ در قیامت برای اهلش. دعای کامل شامل دو شقه است:
*طلب کسب خیر *طلب دوری از شر
آموزش چنین دعای کامل و جامعی توسط خداوند، در مقابل دعای افرادی که فقط طلب دنیا را دارند، ذکر شده است. وخداوند هم طبق هم وغم آنها، به درخواست شان جواب می دهد و بهره ای از آخرت برایشان باقی نمی گذارد. چون خودشان نخواستند وما له فی الاخره من خلاق⚠⚠⚠
نتیجتا دادن حق مادی و معنوی بدن از لوازم ضروری سعادت وموفقیت دو جهان است.
پس بیاییم بهترین مکان را برای جامعترین دعا انتخاب کنیم. در سجده ها ی خالصانه که نزدیکترین موقعیت بنده به خالق است، چنین طلب تضمین شده ی رستگاری را فراموش نکنیم.

بانوی قلم
۱-خداوند می تواند سریعا و در یک لحظه به حساب و کتاب و نیاز مخلوقات برسد.پس عاقلانه از او درخواست کنیم
۲-یک انسان مومن و عاقل خیر دنیا و آخرت را هر دو از خداوند می طلبد.این دعا تمام خیر و نیکی را در بر دارد و تمام شر را دور میکند
۳-ما از خداوند بخواهیم که در دنیا منزل پرآسایش و همسر نیکو و نیک خو و روزی وافر عطایمان کند که این خود نیکی در دنیاست.و از او بخواهیم آسودگی از فزع و دلهره ی اکبر و آسانی حساب و کتاب و ورود به بهشت و دوری از عذاب جهنم تماشا و نظر به ذات پروردگار کریم نیز عطایمان کند.که این نیز نیکی در آخرتمان است
۴-اگر تنها به فکر دنیا باشیم و فقط برای خوشبختی دنیا از خداوند طلب کنیم.خداوند نیکی دنیا را به ما می دهد اما در آخرت سهم و نصیبی نداریم
امینه راست بالا
طلب درخواست و خواهش و تمنا برای احتیاجات مادی و معنوی تنها شایسته رب و پرورش دهنده هستی است ،او بهتر از هر کسی نسبت به ما شناخت دارد و بهتر از هر مخلوقی، خود تضمین کننده امروز دنیا و فردای آخرتمان است.
رب ما ،معبودی که متعلق به همه ی مخلوقات عاقل و غیر عاقل است خود به ما اینگونه یاد می دهد که طلب جمعی داشته باشم، خودخواهی را کنار بگذاریم و خوبی ها را برای همه از خودش طلب کنیم .
طلب حسنه در دنیا ،نه یک نیاز محدود ! بلکه هرآنچه که مطلوب و شایسته زندگی دنیایی است و او بهتر میداند چیست ! را طلب می کنیم .
و حسنه آخرت هرآنچه که شایسته و مطلوب آخرت است ! بهشت موعود و رضایت پروروگار و دور ماندن از آتش….و هرآنچه که خود بهتر بر آن آگاه است .
او به ما اینگونه درخواست کردن را می آموزد ، رب ما واحد است و برای همه یکیست، همانطور که خود او بزرگ است دعا و طلب ما نیز بزرگ باشد و تنها به خودمان ختم نشود از خیر کثیر دنیا آخرت را بخواهیم .
در واقع در خلال این دعا ، الله نوعی تفکر جمعی و با جمع بودن را به ما می آموزد .

فاطمه عبدالرحمانی
این دعا شامل سه دعای بزرگ است که پرازمعنا، و جای تفکردارد
وهمچنین هرکدام به تنهای سرشار ازخوبی وپرازرمزها وسرها ونجواهای هرشخص میتواند باشد که درفکروقلب اوجاری می باشد که میتواند با این دعا وسایردعاهای دیگر هزاران آرزو و خیر و خوبی رابرای خود وتمام مسلمانان ازخداوند طلب کند
دعای اول :ربنا ءاتنا فی الدنیا حسنه
خدایا در دنیا به من نیکی عطا کن
هرمومن میتواند با این دعا بنا به فطرت وایمان و خواسته های خود ازخداوند تمام نیکیها ونعمتها مثل داشتن ایمان کامل، تقوا، موفقیت در زندگی وکار…… طلب کند
پس این دنیا با ارزش است چون خداوند این دعا رابرای این دنیا فرموده وهمه چیز راخداوند هدفمند آفریده است که مومن میتواند دراین دنیا و با این دعا توشه ی برای آخرت خود ذخیره کند
دعای دوم:وفی الآخره حسنه
ودراخرت هم به ما نیکی عطا کن
خداوندا علاوه برسعادت دنیا وخیروبرکت نعمت… که دراین دنیا به ماعطا نمود ه ای ومی نمایی درآن دنیا هم ما رامورد عفو ورحمت بی پایان خودت قرار بده وما را در لحظه ی مرگ ،عذاب قبروقیامت… مورد رحمت و خوبی ونیکی خودقراربده
دعای اخر:وقنا عذاب النار
پروردگارا ما را ازآتش دوزخ محفوظ بدار
مطمناً آتش جهنم آنقدرسخت وهمراه باخشم وغضب الله می باشد که خداوند دراین دعا ودعاهای دیگرذکرکرده اند. در این دعا هم اثبات به روز قیامت وجود دارد وهم اینکه مراقب کردار رفتارمان باشیم که خدواند برای گناهکاران چنین آتش عظیمی را مهیا نموده است
و نتیجه ی کلی:
خداوند منبع خوبیها ونیکیها وحسنه است
وهرآنچه خوبی وخیرونعمت ازاوبخواهیم بدون شک براساس حکمت به همه انسانها عطا میکند. چه برای این دنیا و چه آن دنیا
خداوندهرآنچه نیکی وخوبی برای همه ی مسلمانان چه دراین دنیا و چه درآن دنیا عطا فرماید وما را ازآتش جهنم نجات دهد الهی امین

مریم سعیدی
۱.رب یعنی مربی ،تربیت دهنده،پرورش دهنده
اینجا رب بکاربرده تا نزدیکی بین بنده و خدا مشخص بشه
۲.داشتن پول ثروت ومقام با دینداری منافاتی ندارد درصورتی که به حق ودر راه خداهم خرج بشه
۳.درخواست وطلب دنیا برای راحتی اشکالی ندارد
۴.دعا باید کامل وجامع باشد
۵.در دعا هم طلب خوبی کنیم وهم دفع شر
۶.صیغه جمع در دعا نشان دهنده ی کمک به هم نوع خود میباشد
۷.کمترین کمک به دیگران دعا کردن برای آنهاست
۸.در دعا کردن بخیل نباشیم وهرآنچه میخواهیم طلب کنیم

نعیمه شکری
زمانی که خواسته و حاجتی داریم فقط از الله بخواهیم و چه بهتر که دعا و نیازمون رو به بهترین وجه از خدا بخواهیم ؛سعادت دنیا و آخرت و در أمان ماندن از عذاب الهی ؛نه فقط موفقیت در این دنیا و آخرت را فراموش کنیم حتی در دعاهای دیگر مثلا اگر فرزندی از خدا میخواهیم در دعا بگوییم فرزندی سالم و صالح باشد.یکی از بهترین و جامعترین دعاها همین ربنا اتنا هست و خیلی هم آسون .

حوا ادیب
حاجت هایمان را فقط و فقط از الله بخواهیم که او صاحب و مالک است.
فقط دنیا را نبینیم به فکر آخرتمان نیز باشیم.
در دنیا دنبال پیشرفت و اعمال نیک باشیم.
کارهایمان فقط برای جلب رضایت الله باشد.
در دعاهایمان دیگران را در خاطر داشته باشیم.
از خدا بخواهیم بهترین سرنوشتها رو برایمان رقم بزند و از شر دورمان کند.

(وَإِذْ یَرْفَعُ إِبْرَاهِیمُ الْقَوَاعِدَ مِنَ الْبَیْتِ وَإِسْمَاعِیلُ رَبَّنَا تَقَبَّلْ مِنَّا ۖ إِنَّکَ أَنْتَ السَّمِیعُ الْعَلِیمُ * رَبَّنَا وَاجْعَلْنَا مُسْلِمَیْنِ لَکَ وَمِنْ ذُرِّیَّتِنَا أُمَّهً مُسْلِمَهً لَکَ وَأَرِنَا مَنَاسِکَنَا وَتُبْ عَلَیْنَا ۖ إِنَّکَ أَنْتَ التَّوَّابُ الرَّحِیمُ) سوره ی بقره..آیات ۱۲۷-۱۲۸

فاطمه شاکری
۱ضرورت همکاری متقابل پدر و پسر یا والدین و فرزندان در کار خیر ۲خالص کردن کار و درخواست قبولیت از کسی که محاسب وطرف قرار داد است، هرچند کار از بهترین نوع باشد.
۳لزوم تواضع وکرنش به نسبت مالک وسرور، حتی بعد از انجام خالصترین و بهترین عمل. حتی اگر انجام دهنده، عالیترین مقامات دنیا باشد. ۴مشروعیت متوسل شدن به اسما وصفات الهی در دعا
۵_ متوسل شدن به اسماالله الحسنی متناسب با درخواست، در دعا
۶مشروعیت دعای ارتقاء مادی ومعنوی بعد از انجام کار نیک ۷ضرورت دعا ودر خواستهای جامع برای خود، فرزندان و آیندگان
۸_ جهت طلبها و نیازها بهتر است الهی باشد یعنی از خودش برای استفاده در راه خودش
۹ضرورت طلب استغفار وتوبه حتی بعد از انجام کار نیک (ایمن سازی کار وافزایش درجه خلوصیت) ۱۰سمیع العلیم همان تواب الرحیم است. وسیله پذیرش هر کاری، دو بال مهم خوف و رجاء می باشد.

لطیفه فاضلی
۱-در هر کاری از امورات زندگیمان دعا ورد زبانمان باشد
۲-قبل از هر چیزی فقط برای رضایت الله دعا کنیم و فقط قبولی طاعات و عباداتمان
۳-همیشه در ابتدا و انتهای دعا بزرگی و عظمت و رحمانیت و الوهیت و ربوبیت خداوند را بیان کنیم تا قلبهایمان آرام و مطمئن به نور ذاتش که چنین خداوندی دارم.
۴-همیشه و در همه حال دعایمان نه تنها برای خود.بلکه برای همه عزیزانمان.برای همه ی آشناهایمان.برای ملت و قوم و همه مسلمانان و بویژه برای آنانی که محتاج به دعایند باشد
۵-همیشه در دعاهایمان زمانی را خاص فقط برای استغفار و توبه و رازو نیاز قرار دهیم تا که چشمهایمان باید برای خدایمان ببارد
۶-همیشه التماس کنیم کسی را بر سر راهمان قرار دهد تا موجب و مسبب صعود ما به سوی حق باشد
۷-فراموش نکنیم تنها ذات واحد و یگانه ی اوست که هم می تواند و هم میداند و هم قادر بر همه چیز هست

فرحناز طالبی
۱صدازدن الله ابتدا با ربنا یعنی او که رب است و پرورش دهنده ما پس چه شیرین است که او را با اسمش و بعد صفاتش صدابزنیم ۲ از الله بخواهیم اعمالی را که از ما خواسته و انجام داده ایم را قبول کند و مورد قبولش باشد چون رب ما میخواهد ما بهترین عمل داشته باشیم و همیشه میفرماید (احسن عملا) و نگفته اکثر عملا
۳مهربانتر از این خالق چه کسی است که خود ما را خلق کرده و خود راه عبادت را به ما آموخته حتی طریقه دعا کردن نیزبه بندگانش آموخته پس ما چقدرخوشبختیم چه مربی و رب پرعطوفتی داریم که خود به ما آموخته چگونه از او بخواهیم ونیزبه ماگوشزد کرده که من شنوا و دانا هستم یعنی هم به تو ای بنده ام گوش میدهم وهم عالم برکارت هستم هم خیرتو را میخواهم هم عالم برتقدیر تو هستم که چه به نفع تو و چه به ضرر تو میباشد ۴باز هم صفت تواب بودن خود را به ما معرفی میکند که اگر بارها به بیراهه رفتی در توبه باز است و آغوش من بازتر… الله ذوالجلال رحیم است و رحمتش عالمگیر… این نکته امیدبزرگی است برای بازگشت مابندگان به سوی خودش وعبادت خودش

الهام کمالی
آنگاه که حضرت ابراهیم و اسماعیل پایه های خانه کعبه را بالا بردن و در اثنای آن دست دعا به سوی خدا برداشته و میگفتند ای پروردگار ما این عمل را از ما بپذیر بی گمان که تو شنوا و دانا به گفتار و نیات ما هستی
ای پروردگار ما چنان کن که ما دو مخلص و منقاد فرمان تو باشیم و از فرزاندان ما ملت و جماعتی پدیدآور که تسلیم فرمان تو باشند و اگر نسیان و لغزشی از ما سر زد برما ببخش ودر توبه را بر رویمان باز گذار بی گمان تو بس توبه پذیر و مهربانی

حوا ادیب
حضرت ابراهیم باکمک فرزندش اسماعیل کعبه رابنانمودند
همان موقع ازخداوند خواستند که کارانان را بپذیرد,و دست به دعا اینچنین دعا کردند..
پس هرچند که خداوند ازدلها ونیات ما آگاه هست بازهم باید دعاکنیم وخواسته هایمان را به خداوندبگوییم,
ازخداوندبخواهیم ما را ازجمله مسلمانان واقعی قراردهد,
مانندپیامبران همیشه طلب بخشش ازخداوندداشته باشیم,
ودرکل این ربنا طریقه دعاکردن رامی اموزیم که اول برای خود سپس خانواده وفرزندان و سپس برای سایرمردم دعاکنیم وامید ب اجابتش داشته باشیم…

فهیمه دوزنده
خداوند هر چیزی رو که به ما انسان ها وعده داده است (پاداش کارهای خوب و نیکو ) را قطعاً به ما عطا میکند بدون هیچ تردیدی چرا که خداوند هیچگاه خلف وعده نمیکند.
ماهرکاری رو دراین دنیا انجام بدهیم خداوند از آن آگاه است.اگر اشتباهی درزندگی ما رخ داد به سوی خداوند بازگردیم و از گناه خود استغفار کنیم.چرا ک خداوند بخشنده ی مهربان است.همیشه از خداوند بخواهیم که دراین دنیا و اخرت نیکی و خوبی نصیبمان کند و از آتش جهنم مارا بدور نگه دارد .

راجعه سعیدی
خداوند شنوایی داناست وهمه کارهای ما را ناظر است ونیازی به واسطه نیست برای الله وانسان می تواند در (هر مکان وزمانی)از خدای خود درخواست کند وخواسته ی خود را فقط به خدا بگویید بدون واسطه یا امامی یا مرد ه ای.. وما باید در همه حال به درگاه خداوند روی آوریم وتوبه کنیم همچنان که پیامبر (ص)بزرگوار با این که گناهانشان بخشیده شده بود بازهم روزی صدبار استغفار میکرد باید در نزد الله زیاد استغفار کنیم چون خداوند توبه پذیر است وشخص توبه کننده را دوست دارد ودر آیات متعددی هم فرموده است که توبه کنید استغفرالله واتوب الیه.

  • مطالب مرتبط
  • دیدگاه‌ها
0 0 امتیازها
محبوبیت مقاله
مشترک شوید
مرا مطلع کن از
0 دیدگاه‌
جدیدترین
قدیمترین بیشترین امتیاز
Inline Feedbacks
تمام دیدگاهها را ببینید.
0
منتظر دیدگاه شما هستیم!x